Ara Reus es compromet a impulsar un nou edifici al Tecnoparc

Daniel Rubio insisteix, també, en la necessitat de modificar la planificació urbanística per atraure empreses logístiques
Ara Reus ha presentat el seu programa empresarial des del Tecnoparc | Jordi Olària Gras

 

Ara Reus aposta per construir un tercer edifici al polígon Tecnoparc que serveixi per atraure empreses tecnològiques. Vol convertir aquella àrea en un pol d'atracció, també, d'empreses logístiques a partir de les modificacions urbanístiques que facin possible la seva instal·lació. Segons Daniel Rubio, es tracta de dues oportunitats que Reus no es pot permetre ignorar.

 

El cap de llista d'Ara Reus i regidor de Medi Ambient i Ocupació i de Recursos Humans assegura que, sota la seva direcció política, «hem sigut capaços, els darrers tres anys, que més de 1.200 persones trobessin un lloc de feina, fos via administració pública, o a través de la vinculació que tenim amb l'empresa privada a través de Mas Carandell».

 

L'actual edifici Cepid, igual que el Tecnoparc, frega la plena ocupació | Isma Llanes

 

Un nou edifici, Cepid 2

Una de les vies de creació de llocs de treball és el sector tecnològic, amb un important pol empresarial al Tecnoparc de Reus, tant a l'edifici que porta el mateix nom que el polígon, com a l'edifici Cepid, just darrere. El compromís dels municipalistes és que aquest front segueixi creixent; «Ara Reus, en un termini de dos anys, impulsarà la construcció del nou edifici, del Cepid 2, que ens ha de permetre donar entrada a més de 1.500 treballadors de l'àmbit de la tecnologia, un àmbit que té un 0 % d'atur i que té més demanda que oferta».

 

Daniel Rubio posa en relleu les més de 800 persones que treballen en empreses agrupades sota el paraigua del Clúster TiC; empreses que mantenen un creixement constant any rere any. «Si aquestes empreses tenen un creixement d'un 10 %, que és el creixement que estan tenint actualment, les instal·lacions de Redessa 1 i del Tecnoparc queden totalment col·lapsades; estem entorn del 95 %, no hi caben més», alerta.

 

L'edifici principal de Redessa al Tecnoparc | Jordi Olària Gras

 

Concreta el projecte d'aquest mandat

La proposta d'Ara Reus concreta el projecte amb el qual s'havia començat a treballar des del govern local aquest mandat. TarragonaDigital va informar que el consistori estudiava la construcció d'un nou edifici. La línia de treball, però, era la mateixa que en el cas de les noves promocions immobiliàries, entendre's amb un promotor privat perquè fos ell qui executés l'obra i, per tant, la inversió. La formació municipalista, per contra, considera que és viable que ho financi l'Ajuntament amb el que deixarà de pagar de crèdit de construcció del Tecnoparc.

 

Jordi Cervera i Daniel Rubio han presentat les propostes empresarials d'Ara Reus | Jordi Olària Gras

 

El pressupost d'aquesta construcció

«Reus, si no té en disposició un edifici, que ha de ser el Cepid 2, a l'última en innovació i molt ben preparat, no serem atractius», sentencia, i proposa dos projectes diferents. La primera opció, amb un edifici més modular, compta amb un pressupost aproximat de quatre milions d'euros, mentre que la segona, «més ambiciosa», preveu una despesa de nou milions.

 

Ha etzibat que «no ens agrada caure en l'error del passat d'aquella enginyeria financera que ens va portar a ser la segona ciutat més endeutada de l'estat gràcies al govern del tripartit». Segons Rubio, les xifres que posen sobre la taula són viables. «A partir del 2021, deixarem de pagar el crèdit de cinc milions d'euros que estem pagant anualment per l'edifici Tecnoparc», apunta.

 

L'edifici que acull firaReus és el principal del complex que Redessa té al Tecnoparc | Isma Llanes

 

Atraure empreses logístiques

Una altra línia d'actuació per atraure empreses, segons Daniel Rubio, és actuar urbanísticament en els polígons H-6 i H-12, a la mateixa zona de Bellissens. Per la proximitat amb els ports de Tarragona i Barcelona i la futura arribada del Corredor del Mediterrani, considera que Reus es troba «al triangle d'or». La primera i segona anella del Port de Barcelona —que arriben fins al Pla de Santa Maria i Valls— ja no tenen metres quadrats per créixer, afirma.

 

«Hem de començar a fer les modificacions urbanístiques perquè empreses que necessitin 20.000 i 40.000 metres quadrats vegin, en el terme de Reus, una oportunitat, i ens hem d'avançar abans que comenci a arribar el Corredor del Mediterrani», afirma el cap de llista d'Ara Reus. S'hauria pogut actuar en aquest sentit durant els darrers anys, lamenta, però «aquestes modificacions urbanístiques no s'han dut a terme, això no costa diners, és una qüestió de voluntat política».