GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Ara Reus reivindica les propostes estrella del programa electoral

Reclamen 'fair-play' als partits que repeteixen les seves propostes electorals | Volen convertir el Vapor Vell en una Casa dels Elements Festius
Els tres primers candidats d'Ara Reus presenten el programa electoral | Jordi Olària Gras

 

Ara Reus ha presentat un avançament del seu programa electoral de cara a les municipals. Penjat al nou web del partit i segons ha explicat el cap de llista, Daniel Rubio, compta amb més de 400 propostes de tots els àmbits municipals concretades a través d'«accions totalment realitzables». A més del ja presentat projecte per unir el barri Gaudí amb el passeig de Mata, compta també la transformació del Vapor Vell en una Casa de la Festa Major.

 

 

Daniel Rubio ha presentat, aquest dijous, les principals propostes del programa electoral d'Ara Reus acompanyat de la número dos de la llista, Dolors Vázquez, i del número tres, l'actual portaveu municipal Jordi Cervera. Rubio ha explicat que el partit ha renovat el web, on ha penjat el programa de manera íntegra a més d'un vídeo de campanya. El programa, afirma, el formen més de 400 propostes «de polítiques reals que donen resposta a les necessitats de la ciutadania i també de la ciutat, i ve avalat per l'experiència d'Ara Reus d'haver crescut i haver-nos fet forts a l'oposició i haver madurat en el govern».

 

Dolors Vázquez, Daniel Rubio i Jordi Cervera durant la presentació del programa | Jordi Olària Gras

 

Reivindiquen les seves propostes

«M'agradaria que no hi hagués mancança d'imaginació, si nosaltres ja vam presentar aquella proposta al mes de gener, doncs una mica de 'fair-play'...», exposa Daniel Rubio. Es refereix al projecte per connectar el barri Gaudí amb el passeig de Mata, un projecte que el partit municipalista ja duia al programa d'ara fa quatre anys i que, en una exposició per als veïns de la zona, van reivindicar com a propi.

 

El cas és que Junts per Reus també compta amb aquest projecte electoral, a parer dels municipalistes, per manca d'imaginació a l'hora de pensar propostes electorals. Rubio va tornar a exposar algunes de les propostes a la seva conferència a la Cambra de Comerç i, ara, han volgut deixar clar quines línies segueix el seu programa electoral. No els ha agradat que l'actual alcalde, Carles Pellicer, s'hagi fet seva una proposta que els municipalistes ja reivindicaven.

 

Imatge de l'arbre de Nadal 2018 de la plaça del Mercadal | Laia Solanellas

 

Comerç i turisme, àmbits clau per a la ciutat

El programa electoral d'Ara Reus és fruit, expliquen, de reunions amb una vuitantena de persones representants o significatives de diferents àmbits socials. Un d'aquests, el comerç, on a parer seu cal fer especial incidència. Per una banda, els ofereixen millorar les condicions dels sempre polèmics llums de Nadal. Fins ara són les botigues qui assumeixen un 70 % del cost, segons explica Daniel Rubio, i és l'Ajuntament qui paga el 30 % restant.

 

«Amb l'estalvi que s'obté de la il·luminació led, el que hem de fer és que l'Ajuntament financi el 50 % d'aquesta campanya que és la més important per al comerç», sentencia. Una altra proposta, que connecta el comerç amb el turisme, és la d'establir «línies directes d'autobusos pactats amb touroperadors per portar aquests turistes cap aquí sota una campanya que es podria dir Mediterranean Shopping Day». L'objectiu, explica, és evitar que el turisme acabi comprant a La Roca del Vallès si pot fer-ho a Reus.

 

Les propostes, detalla Rubio, surten del mateix teixit comercial. «Està tot parlat i transaccionat amb les entitats; són qüestions que estan pactades, parlades i debatudes i que venen avalades per les entitats». És el mateix procediment que han seguit els municipalistes en el cas dels polígons industrials. El projecte és «començar la modificació dels plans urbanístics que han de permetre la implantació de grans empreses, que necessiten 20.000 i 40.000 metres quadrats en parcel·les que, avui, estan dividides entre 2.000 i 5.000 metres quadrats».

 

Els Gegants de Reus surten per Corpus 2018 | Laia Solanellas

 

Cultura i Esport al programa d'Ara Reus

En l'àmbit cultural, segons s'ha presentat aquest dijous, i més concretament en el de la Festa Major, Rubio assegura que el Vapor Vell s'ha de convertir en el seu punt neuràlgic. «Volem rehabilitar l'espai del Vapor Vell on actualment hi ha els elements festius per fer la Casa dels Elements Festius». Es tractaria, ha detallat, d'un espai per a ús de les entitats, però també museístic i d'exposició i venda del marxandatge de les festes reusenques.

 

L'àmbit esportiu l'ha detallat Jordi Cervera, actual regidor d'Esports de l'Ajuntament de Reus. En primer lloc vol, «executar la construcció de la piscina municipal amb zona d'aigües», un projecte que es va presentar el passat mes de desembre i que està en fase d'estudi. Cervera no es queda aquí, sinó que també vol establir beques esportives de l'Ajuntament que serveixin per pagar estudis o carreres universitàries.

 

El partit municipalista també vol donar obrir els patis dels centres educatius fora de l'horari escolar. «Crearem cinc places de dinamitzadors esportius perquè a partir de les cinc de la tarda puguem donar sortida a diferents escoles i instituts», assegura Jordi Cervera. L'objectiu, expliquen, és «que no hi hagi xiquets al carrer», sinó que trobin en aquests espais un programa d'activitats esportives prou atractiu.