Ariel Santamaria obre la seva discografia a la descàrrega gratuïta

El cantautor 'juantxi' està gravant el seu pròxim disc, que possiblement editarà en format de doble CD
Imatge d'arxiu d'Ariel Santamaria. | Laia Solanellas

 

Ariel Santamaria ha decidit obrir per a la lliure disposició tota la seva discografia. Al seu lloc web s'hi poden descarregar cançons, maquetes i discs sencers, una decisió que ha pres «per commemorar que fa vint anys que toco» segons ha explicat a TarragonaDigital. Santamaria es troba immers en la gravació del seu pròxim disc, que vol publicar entre la primavera i l'estiu de l'any vinent.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

«Els discs són de discogràfiques que ja no existeixen, i volia que la gent jove i no tan jove conegués la meva obra», explica. A més, la dinàmica actual de la indústria musical també acompanyava. «Avui en dia costa molt vendre discs, només es venen vinils, però la gent amb qui he tocat sempre hem sigut de caràcter més 'undeground'». La decisió d'obrir la discografia per a la seva lliure disposició, però, no va ser la primera que li va passar pel cap a Ariel Santamaria.

Dues dècades de 'juantxisme'

«En principi volia reeditar els CD antics, però al final he dit 'la gent ja no compra CD, gairebé, doncs ho obro al meu web'», relata. Aquí no acaba la història, però, «més endavant ja ho publicaré a Youtube també, faré un muntatge amb imatges i fotos antigues». Vol rememorar l'època en la qual es van gravar les cançons, i per fer-ho, «vull agafar les més exitoses i fer un muntatge de fotos de concerts i d'assajos».

Ariel Santamaria presenta el seu llibre «Memòries polítiques» | Laia Solanellas

 

«L'Everybody is Juantxi el vam gravar l'any 2001 i el vam treure l'any 2002, fa 17 anys, i hi ha maquetes que tenen 20 anys», exclama. «Jo havia començat com a cantautor més seriós, i l'any '99 vaig decidir convertir-me en una mena de Pau Riba o Albert Pla d'aquí Reus», aclareix. És per això que ha decidit ara fer una passa que feia temps que li rondava pel cap i commemorar «el vintè aniversari de la meva etapa 'juantxi'» compartint-la amb tothom que ho vulgui.

Un doble CD «de cançons RTV»

En paral·lel, i de cara al futur, Ariel Santamaria està en plena gravació del seu pròxim disc, que ha quedat aturada durant l'estiu. «A partir de la segona quinzena de setembre seguirem gravant; hi ha unes 32 o 33 cançons i no sé si farem un doble disc o ho farem en dues parts». La quantitat de material i el volum de les col·laboracions que hi participaran li planteja dues possibilitats.

«Tot són cançons RTV; un disc en acústic i un altre amb totes les cançons elèctriques també podria estar bé», reflexiona. El cas és que «l'acabarem de gravar abans de Nadal, i a veure si el podem treure per Sant Jordi, o entre Sant Jordi i Sant Pere».

"🎒🍽Creix un 15 % el nombre d'alumnes amb beca menjador a Reus" "🔴 Mor Mossèn Ramon Martí, qui va ser vicari de la parròquia de Sant Joan de Reus"