La Ganxet Pintxo de tardor 2019 dona el tret de sortida al Sabana

La futbolista Sandra Capitán va ser l'encarregada de tallar la cinta i donar per inaugurada una nova edició de la ruta de tapes
Fotografia de família de les autoritats inaugurant la Ganxet Pintxo tardor 2019. | Laia Solanellas
 

Reus torna a estar immersa en una nova edició de la ruta de tapes més coneguda del Camp de Tarragona: la Ganxet Pintxo. Per donar el tret de sortida, el local Sabana Reus es va engalanar amb espelmes i càlides estufes que escalfaven un ambient ja plenament de tardor aquest dijous 7 de novembre al vespre. Però el protagonisme aquest vespre el tenien les tapes i, en especial, la que se servirà al local que va acollir la inauguració i que es presenta amb un nom molt suggerent: El Somni del Sabana. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

A poc a poc els convidats van anar arribant pels volts de les vuit del vespre, això sí, menys dels que és habitual veure a les inauguracions de la Ganxet Pintxo, i és que aquest dijous els actes i mítings polítics copsaven l'atenció de moltes persones, ja que entre Reus i Tarragona eren diversos els que es feien amb primeres espases d'aquestes eleccions del 10-N.

Tanmateix, la llotja d'autoritats va ser àmplia i amb tots els representants esperats, i fins i tot alguns més. Al capdavant, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, el qual va tornar a treure pit de la Ganxet Pintxo com una de les activitats insígnia d'aquest ens.

La ruta de tapes comptarà en aquesta edició amb 35 establiments participants. | Laia Solanellas

L'encarregada de tallar la cinta i donar així per inaugurada una nova edició va ser la futbolista protagonista del cartell: Sandra Capitán. La portera de l'equip femení del Reus es va situar enmig d'una llarga fila d'autoritats i després del simbòlic gest amb la cinta, els pintxos i la cervesa van començar a córrer pel Sabana. 

35 establiments a la Ganxet Pintxo tardor 2019

Així doncs, del 7 al 17 de novembre fins a 35 establiments de restauració de la ciutat de Reus tornaran a omplir-se de persones que busquen gaudir de la ja mítica ruta de tapes, que enguany arriba al vuitè aniversari.

Des de l'any passat, el preu del pintxo+beguda és de 3,5 euros, un increment que va anar lligat a l'augment de la qualitat de les tapes servides. Moltes de les propostes gastronòmiques aposten per utilitzar productes de proximitat, és per aquest motiu, que en moltes de les tapes hi podem trobar avellana de Reus, vermut de Reus o oli DOP Siurana. A més, entre els establiments, un d'ells oferirà un menú de tapes. Podeu consultar tots els pintxos i locals participants clicant en aquest enllaç.

"🌹 El míting de les dues opcions: crònica de l'acte central dels socialistes a Reus" "❗ATENCIÓ: Greu accident laboral a Reus"