Una persona lliura un paquet a un treballador de Reus Compra Responsable davant de l'establiment, amb la bicicleta de repartiment al costat

El servei de Reus Compra Responsable comença amb bon peu i ganes de créixer

Dues setmanes després de començar, el sector comercial té bones sensacions i millors perspectives

Ara fa dues setmanes que es va posar en marxa Reus Compra Responsable. Es tracta d'un servei de repartiment a domicili per al comerç local que, a més, garanteix que es fa de manera sostenible. No només es vol cobrir la demanda del servei, sinó dotar-lo d'altres actius que ajudin la ciutadania a decantar-se per fer-lo servir.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Reus s'ha intensificat la campanya a favor del comerç de proximitat amb un nou vídeo que, en la mateixa línia, aposta per plantejar-se les repercussions que té comprar a les botigues locals i l'impacte de no fer-ho no només per als negocis, sinó per al futur de la ciutat.

Reus Compra Responsable arranca amb bon peu i millors perspectives

Encara no hi ha dades que permetin fer un balanç de la posada en marxa del servei, però les percepcions que en tenen les entitats comercials implicades són bones. Meritxell Barberà, presidenta d'Unió de Botiguers, assegura que «hi ha força serveis i estem contents perquè és un servei més que donem als nostres clients i a més ho fem de manera responsable».

Admet que «no ens plantegem una fita de fer tants viatges al mes o a la setmana, sinó que és un servei que tenim perquè els clients vagin a comprar a les botigues de proximitat, estem molt contents amb el projecte que hem creat i que anirà creixent a mesura que ho anem necessitant».

Inicialment compta amb dos repartidors, dues bicicletes i una furgoneta, totes elèctriques i es reparteix dins de Reus. El pròxim pas és obrir el marge d'actuació i, posteriorment però també a curt termini, acabar incorporant la plataforma digital que permetrà fer les comandes des d'un mateix portal.

Aquest recorregut és el que valoren positivament des del sector comercial. Ho apunta Jacint Pallejà, president del Tomb de Reus. «Els que l'estan fent servir n'estan contents, però en qualsevol dels casos, crec que hi ha un gran marge d'evolució positiva», afirma.

«Estem davant d'un projecte que té diferents cares», recorda. Per una banda oferir un servei amb demanda a l'alça, però també fer-ho de manera sostenible mediambientalment i, a més, amb eines i programes d'inclusió laboral. «S'ha d'anar veient de quina manera ho anem fent avançar», resumeix Pallejà.

L'inici ha sigut positiu i, de fet, des de Comerç Solidari, Carme Pagès recorda que «quan ho vam posar en marxa ja hi havia comerços amb entregues per fer, tant a domicili com alguna entre comerços». A principis de l'any vinent es preveu que pugui haver-hi els primers avenços respecte a la posada en marxa, com l'ampliació de l'abast del servei.