El rei Carnestoltes arriba a Reus amb un espectacle discret

La Germandat dels Set Pecats Capitals ha espargit les cendres del difunt Carnestoltes LVIII
L'arribada de Carnestoltes dona pas al Carnaval | Jordi Olària Gras

 

El Carnaval de Reus ja està oficialment en marxa. Aquest dijous ha arribat el rei Carnestoltes LIX amb un modest espectacle que ha patit problemes tècnics. Un sobri discurs i l'actuació de Bandsonats han donat pas a gairebé una setmana d'actes. Com ja és tradicional, la Germandat dels Set Pecats Capitals ha espargit les cendres del difunt Carnestoltes LVIII.

 

L'arribada més modesta

La Germandat dels Set Pecats Capitals ha pujat a l'escenari per espargir, com és habitual, les cendres del rei Carnestoltes LVIII amb l'objectiu que la disbauxa s'encomani a reusenques i reusencs. Han commemorat, també, els 160 anys del primer Carnaval modern de Reus, l'any 1859. Per fer-ho han llegit el pregó del Carnestoltes de 1908, que amb el vocabulari i el context de fa un segle, ha demostrat que els mandats i desitjos del monarca de la disbauxa es mantenen iguals.

 

La Germandat dels Set Pecats Capitals ha espargit les cendres de l'anterior rei | Jordi Olària Gras

 

Acabada la cerimònia de la Germandat, la xaranga Bandsonats han irromput a la plaça del Mercadal des de l'Ajuntament. S'hi ha afegit el rei Carnestoltes LIX i, amb ell, els problemes tècnics. Rei i Concubina s'han traslladat al balcó de l'Ajuntament, on els problemes amb la megafonia s'han mantingut.

 

Després d'una peça de Bandsonats per donar temps per arreglar-los, Carnestoltes ha acabat pronunciant el seu discurs a través del telèfon. Amb el mòbil ha fet arribar la seva veu al sistema de megafonia per anunciar l'arribada de la festa. Ho ha fet a través d'un discurs breu amb alguna referència local, com les obres de la plaça de la Sang.

 

Carnestoltes ha fet el pregó a través del mòbil | Jordi Olària Gras

 

Bandsonats ha tornat a arrancar amb una bona estona d'actuació per cloure un acte que ha deixat el públic sorprès per la discreció d'un espectacle que no se sol caracteritzar per comptar amb gaire pressupost, però que també acostuma a comptar amb diverses actuacions.

 

També et pot interessar