Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Arriben deu alumnes francesos a l'INS Baix Camp de Reus

L'institut reusenc rebrà als escolars francesos, que s'allotjaran amb famílies d'alumnes que estudien al centre i treballaran en empreses de la ciutat
Imatge dels alumnes francesos de la 'MFR Le Belvedère de Sallanches (Regió Rhône-Alpes) | INS Baix Camp

 

Deu alumnes francesos arriben a l'INS Baix Camp per realitzar les seves pràctiques formatives a la ciutat de Reus. Els estudiants, d'entre 17 i 20 anys, es troben a la capital del Baix Camp gràcies a l'acord entre l'institut català i el francès, amb motiu de les beques de mobilitat europea 'Erasmus +'. A més, el centre ha anunciat que els escolars francesos treballaran en empreses de la ciutat i participaran dels actes de les festes de la Misericòrdia d'aquest any.

 

Els estudiants realitzaran les seves pràctiques en empreses reusenques

Segons informa l'institut, els alumnes francesos hauran de realitzar les pràctiques de la beca 'Erasmus +' en empreses públiques i privades de la capital del Baix Camp. Així doncs podran triar entre comerços i empreses conegudes, com el Forn Sistaré, la Llibreria Galatea, l'Oficina de Turisme de Reus, Esports Gené Capdevila, entre d'altres. 

 

Per tal que la integració dels alumnes amb l'entorn i la ciutat de Reus sigui satisfactori, està previst que participin dels actes culturals i populars típics de les Festes de la Misericòrdia d'aquest any, i romandran a la ciutat fins al 5 d'octubre, quan finalitza la beca.

 

Acords de Col·laboració entre centres educatius

Dins el marc del programa Erasmus +, l'INS Baix Camp ha arribat a un acord d'intercanvi d'alumnes amb l'institut francès de Sallanches 'MFR Le Belvedère'. I els primers alumnes gals ja han arribat, concretament deu joves, d'entre 17 i 20 anys, que s'han pogut beneficiar de la beca europea. Residiran acollits per les famílies dels alumnes que cursen els seus estudis de 'Batxibac' a l'institut de Reus.

 

Aquesta modalitat educativa és una branca educativa que, segons indica el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, permet cursar el currículum mixt, integrant una doble titulació, formada per les assignatures pròpies del batxillerat nacional i incorporant matèries impartides en llengua francesa: Llengua i literatura, i Història de França. 

 

L'objectiu d'aquesta modalitat és que els alumnes obtinguin el nivell B2 de llengua francesa i tinguin l'opció de presentar-se a la selectivitat del sistema educatiu francès, per realitzar estudis universitaris o superiors a França.

 

Alumnes reusencs d'intercanvi a França

Així doncs, vuit alumnes van viatjar el passat estiu a Sallanches per gaudir de l'experiència que ofereix la beca 'Erasmus +'. L'estada va durar dues setmanes, del 16 de juny fins a l'1 de juliol. Com els estudiants que han arribat a la ciutat, també van cursar les seves pràctiques a empreses de la localitat de Rhône-Alpes, de les mateixes característiques que les reusenques que entren al programa de la beca.

Comentaris