GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Artur Mas encoratja les candidatures de Junts per Catalunya des de Reus

Ha presidit un acte polític celebrat a La Palma de Reus | Junts per Catalunya presenta tots els caps de llista del Baix Camp per al 26-M
Presentació dels caps de llista de Junts per Catalunya al Baix Camp el 26-M | Àngel Ullate

 

Junts per Catalunya ha presentat, aquest diumenge, tots els caps de llista a les eleccions municipals del 26 de maig del Baix Camp. En un acte a La Palma de Reus presidit per l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, s'ha volgut posar de manifest la necessitat, mantenen des de la candidatura del PDECat, de votar partits sobiranistes a totes les eleccions, especialment les del 28 d'abril al Congrés i el Senat per poder combatre els atacs, ha apuntat Mas, tant del tripartit PP-Cs-Vox com d'un pacte PSOE-Cs.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

A l'acte, celebrat aquest diumenge, hi han intervingut figures de la candidatura neoconvergent, com el president Mas o Ferran Bel, exalcalde de Tortosa i diputat al Congrés —una cambra on es torna a presentar, ara de número dos de Josep Rull—. Duran l'acte tots dos han elogiat la tasca de Carles Pellicer, alcalde de Reus, al capdavant de l'Ajuntament.

 

Artur Mas i Ferran Bel han elogiat els vuit anys d'alcaldia de Carles Pellicer | Àngel Ullate

 

Mas i Bel elogien l'alcaldia de Pellicer

S'hi ha destacat la situació econòmica del consistori en comparació a la que presentava l'any 2011; Bel també ha manifestat que Reus és l'Ajuntament més gran que governen, i que la filosofia de Junts per Catalunya ha de permetre que se sumin més municipis. Pel que fa al cap de llista per Reus, Carles Pellicer, ha insistit en la gestió financera.

 

«Una ciutat que els darrers vuit anys ha fet els deures», ha sentenciat. Ha volgut deixar clar, però, que la seva manera de fer és la de meditar els beneficis i els costos de cada projecte abans de decidir si es pot dur a terme o no, per tal que «si el preu a pagar és assumible, avançar amb fermesa, però també amb la cautela necessària per reduir la velocitat, adaptar el rumb o, fins i tot, parar màquines».

 

Junts per Catalunya ha celebrat un acte preelectoral a La Palma de Reus | Àngel Ullate

 

La política actual i el pes dels Ajuntaments

Pellicer ha volgut reivindicar la política municipal i la figura dels alcaldes i alcaldesses. Són, afirma, «qui afronten la més dura realitat del país, la quotidiana, qui més parlem amb els nostres veïns i els qui prenem el pols del carrer», sentencia. El també batlle de Reus ha valorat la situació política actual, amb «moments de molta gesticulació i de poca paraula». En aquest ambient, admet, «no m'hi trobo còmode; ni m'agrada el desgovern ni la mirada curta».

 

El seu discurs ha servit per insistir, de nou, en l'eix principal de la campanya de Junts per Reus, el compromís de diàleg. «Si renunciem al diàleg, posem en risc la convivència», ha sentenciat. Assegura que les candidatures de Junts per Catalunya garanteixen aquesta voluntat de diàleg i de sumar perfils polítics diversos. Des de progressistes a liberals i conservadors passant per «independentistes arrauxats i d'anar fent, i també persones convergents». Pellicer ho defineix com a «model Reus» i el posa a disposició del parit perquè se'l faci seu.