GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L’Arxiu Municipal de Reus obre les seves portes per la Setmana Internacional dels Arxius

L'equipament ha organitzat diverses activitats per la setmana del 3 al 9 de juny
L’Arxiu Municipal de Reus obre les seves portes per la Setmana Internacional dels Arxius | Cedida

 

L’Arxiu Municipal de Reus obrirà les seves portes als reusencs i reusenques amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius, entre els pròxims 3 i 9 de juny. Per això, l’arxiu de Reus ha programat una sèrie d’activitats amb l’objectiu de donar a conèixer a tota la ciutadania quines són les funcions d’aquests equipaments i quines tasques hi realitzen els professionals que hi treballen.

 

Durant tota la setmana els arxius posaran èmfasi en el seu paper que tenen com a institucions que preserven la memòria i conserven el patrimoni documental. Els arxius d’arreu de Catalunya obriran i organitzaran diverses activitats culturals, com ara exposicions o conferències.

 

Visites guiades, xerrades i tallers

Pel que fa a l’Arxiu Municipal de Reus, la primera activitat se celebrarà aquest dissabte, 1 de juny, amb una visita guiada a l’Arxiu Nacional de Catalunya. La sortida es farà des de les 9 hores des del parc de Sant Jordi. El dimarts 4 de juny, de 18 a 20 hores es farà el Taller d’organització i conservació de documents I: «El nostre arxiu en paper, com l’organitzem i el conservem?», a càrrec d’Anna Ferran, conservadora-restauradora.

 

El dimecres 5 de juny, a les 18 hores, es farà una visita guiada a les instal·lacions de l’Arxiu: «Vine, coneix i descobreix l’Arxiu!», a càrrec de Jaume Teixidó i Elisenda Cristià, arxivers. A més, es mostrarà el fons documental relacionat amb la dansa a Reus, amb motiu de l’Any Roseta Mauri.

 

El dijous 6 de juny, a les 19 hores, el Dr. Ezequiel Gort oferirà la xerrada «Reus i Escaladei», amb la col·laboració del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria/Carrutxa. El divendres 7 de juny, a els 18 hores, es realitzarà el Taller d’organització i conservació de documents II: «El nostre arxiu digital, com l’organitzem i el conservem?», a càrrec de l’arxiver Aniol Maria.

 

Des del 3 fins al 17 de juny es farà una exposició amb els dibuixos dels nens i nenes de les escoles que han visitat l’Arxiu durant el curs. Finalment, el dia 21 de juny a les 19 hores es farà la presentació del llibre ‘Col·lecció de documents de la família de Joan Prim i Prats’, de Daniel Piñol i Alfredo Redondo. Presentació a càrrec de Josep Sánchez Cervelló, degà de la facultat de Geografia i Història de la URV.