GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Arxiu Municipal de Reus fomenta la donació de fons particulars

La millor manera de garantir la preservació de la memòria col·lectiva en unes instal·lacions adequades per a la preservació
L'Arxiu Municipal fomenta la donació de fons particulars per garantir la preservació de la memòria col·lectiva | Ajuntament de Reus

 

 

El regidor d'Hisenda i Recursos Generals de l'Ajuntament de Reus, Joqauim Enrech, juntament amb l'arxivera municipal, Elisenda Cristià, han reivindicat la importància de les donacions de fons particulars a l'Arxiu de la ciutat, com una de les millors eines per garantir la preservació de la memòria col·lectiva de la ciutat.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Més enllà dels ingressos de documentació provinents de les institucions, les donacions de fons o col·leccions particulars poden contribuir enormement a la preservació del patrimoni documental de la ciutat, al mateix temps que configura la memòria per a generacions futures.

 

D'aquesta manera, Enrech subratllava l'interès documental de molts fons locals i juntament amb Elisenda Cristià, remarcava la necessitat de mantenir la diferent documentació en unes bones condicions de conservació; oferint les instal·lacions de l'Arxiu Municipal com les més adequades per a conservar tota mena de documents en una gran varietat de suports.

 

Donacions recents a l'Arxiu Municipal de Reus | Ajuntament de Reus

 

«Gest de generositat envers la ciutat»

Per posar en valor les darreres donacions de particulars a l'Arxiu Municipal, s'ha exposat una petita mostra documental, reflectint la gran diversitat de documentació, formada per tota mena de cartells, diaris privats de persones que van anar a la guerra, documents sonors dels anys 20-30, documentació comercial, o documentació més recent referent a la situació política que s’està vivint.

 

En aquesta línia, Joaquim Enrech ha volgut agrair als donants «el seu gest de generositat envers la ciutat, un gest que els honora i que representa un enriquiment de la memòria local i de les possibilitats de preservar una documentació que en un futur ajudarà a comprendre millor el passat col·lectiu».

 

Donacions recents a l'Arxiu Municipal de Reus | Ajuntament de Reus

 

 

El passeig de la Boca de la Mina

D'altra banda, en el marc del projecte de Millora i recuperació del passeig de la Boca de la Mina, l'Arxiu Municipal i l'Ajuntament de Reus han posat en marxa una campanya de participació ciutadana a través de la plana web bocadelamina.reus.cat perquè tothom pugui explicar la seva vinculació amb el passeig en primera persona, ja sigui a partir de l’explicació dels seus records, de la seva experiència de relació amb el passeig o aportant documents que ho il·lustrin.

 

La documentació aportada es compilarà i servirà de base per a futures actuacions al voltant de la memòria col·lectiva associada al passeig i les històries de vida de les persones que l'han convertit en un espai viscut.