Els veïns de la Sedera volen portar el seu futur al plenari

L'assemblea oberta d'aquest dilluns ha acordat redactar una moció per lliurar als grups municipals
L'assemblea oberta d'aquest dilluns, celebrada a la plaça del Velòdrom | Jordi Olària

 

Els veïns de l'entorn de La Sedera s'ha tornat a trobar, aquest dilluns, per discutir el full de ruta a seguir. El debat ha pogut avançar amb força fluïdesa, tot i que hi ha hagut qui ha recuperat qüestions que aquesta plataforma ja havia tractat i tancat, o ha obert debats que no servien perquè l'assemblea arribés a un objectiu final concret. Amb tot, hi ha hagut un ampli acord a l'hora d'intentar aconseguir que l'Ajuntament i els grups municipals que en formen part es posicionin sobre aquesta qüestió.

És per això que els integrants d'aquesta plataforma redactaran una moció per fer-la arribar als partits polítics de cara al plenari municipal de setembre amb l'esperança que algun d'ells la reculli i la presenti.

Expropiació de La Sedera i procés participatiu al barri de Reus

La moció que redactaran planteja que l'Ajuntament assumeixi la titularitat del solar on hi havia hagut La Sedera, ja sigui per la via de l'expropiació, de la permuta, o per una altra via. Una vegada el solar fos de titularitat municipal, els veïns de la zona reclamen que s'obri un procés participatiu per decidir entre tots els participants el seu futur. Es tracta, de fet, de la mateixa línia de treball que segueixen amb les enquestes que estan lliurant, i que plantegen als veïns qui volen que sigui el propietari del solar i què volen que se'n faci.

L'assemblea sobre La Sedera d'aquest dilluns continua la feina de recollir suports | Jordi Olària

La Sedera com un espai públic 

La pluja no ha interromput l'assemblea d'aquest dilluns. Els veïns implicats s'han citat novament el pròxim 30 de juliol per posar en comú la feina feta. Es vol parlar amb totes les entitats de la zona, per saber si tenen necessitats que es puguin cobrir a través d'aquest solar. Un dels participants de la plataforma ha recollit un llistat d'associacions de tots els àmbits que fan vida a la zona, i han mirat de repartir-se-les.

També s'han repartit breus enquestes en paper per distribuir entre la ciutadania i poden obtenir un gruix important d'opinions sobre el futur d'aquest solar. Es mostren convençuts que, encara que l'expropiació sigui un objectiu que es pugui qualificar d'utòpic, tot és qüestió de voluntat política. És per això que volen que siguin els grups municipals de l'Ajuntament de Reus els que prenguin una postura al respecte.

L'assemblea ciutadana sobre La Sedera s'ha traslladat als porxos | Jordi Olària

 

La FAVR podria posicionar-se en relació a La Sedera

Una de les crides que ha tingut èxit d'aquesta plataforma ciutadana és la crida a representants veïnals d'altres barris de Reus. És el cas d'Eduardo Navas, president de l'associació de veïns Primer de Maig, del barri de Mas Pellicer, al districte de Sant Josep Obrer. Navas es mostra satisfet que s'hagi decidit convertir La Sedera en una qüestió de ciutat. Explica que es tracta d'un espai que pot gaudir tothom, se'n faci el que se'n faci, i que si s'acaba convertint en públic, la inversió que s'hi dugui a terme també sortirà de les arques públiques.

A més, el president veïnal sentencia que «ja era hora que es comptés amb les associacions de veïns més enllà de la campanya electoral». El cas és que aquest dimarts mateix hi ha convocada una reunió dels presidents que formen part de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus. La reunió no contempla, a l'ordre del dia, tractar la qüestio de La Sedera, però alguns dels líders veïnals presents a l'assemblea d'aquest dilluns a la plaça del Velòdrom s'han compromès a transmetre la situació als presents.

"Reus renovarà la flota i l'estació de busos" "La fruita, protagonista als tallers de cuina infantil als mercats"