Imatge d'un vial terapèutic

L’Associació de Familiars de la Marinada de Reus busca suports per al projecte d’un vial terapèutic

L’entitat participa en un concurs on es premiaran els 50 projectes més votats d’entitats sense ànim de lucre

L’Associació de Familiars de la Residència i Centre de Dia Marinada de Reus busca vots per guanyar un concurs estatal i així poder crear un vial terapèutic per a les persones amb discapacitat severa que s’hi tracten. L’objectiu és que el projecte sigui un dels 50 més votats d’Espanya per aconseguir els 5.000 euros que els laboratoris Cinfa atorgaran als 50 projectes d’entitats sense ànim de lucre més votats de l’estat. Aquesta acció solidària porta el nom «Contigo, 50 y más» i és una iniciativa per commemorar el cinquantè aniversari de la farmacèutica.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El projecte presentat per l’Associació de Familiars de la Residència i Centre de Dia Marinada de Reus té com a objectiu crear un vial terapèutic al voltant de la residència i centre de dia. Tindrà uns 500 metres lineals de llargada i 1,5 metres d’amplada per facilitar el pas dels usuaris amb més dificultats de mobilitat. Per participar i votar només clar entrar en el següent enllaç i votar a favor del projecte.

Beneficis del projecte del vial

Segons l’entitat, aquesta iniciativa «millorarà la vida de les persones ateses del centre» per diversos motius. En primer lloc, expliquen que la psicomotricitat «millora la seva autoestima i desenvolupa les seves capacitats motrius. En segon lloc, indiquen que el vial «facilitarà noves opcions de passeig i accés a diferent zones dels jardins del centre a usuaris que necessiten cadires de rodes o caminadors, entre altres ajudes tècniques».

A més, la creació d’aquest nou vial «crearà espais de relació entre usuaris i familiars» i «permetrà trajectes amb estructura, planificació i repetició», aspectes que consideren «essencial per l’aprenentatge en persones amb discapacitat intel·lectual i autisme». La Fundació Privada Reddis, la Fundació La Caixa, concessionaris Autolica Tarragona i Club Lions Reus, i Fundació Port Aventura són algunes de les empreses i entitats que ja han participat en el projecte. L’Associació de Familiars continua buscant suports.

Imatge d'arxiu del centre Marinada | Cedida

 

Residència i Centre de Dia Marinada de Reus

La Residència i Centre de Dia Marinada de Reus és un servei de titularitat pública del Departament de Benestar Social i Família, que atén a persones amb disminució psíquica severa i profunda. El centre disposa de 74 places de residència i 15 de centre de dia. La gestió d’aquest servei es duu a terme des de l’entitat Fundació Villablanca, que pertany al Grup Pere Mata.