Imatge de l'assamble del Sindicat d'Habitatge de Reus

El Sindicat d'Habitatge de Reus atura un desnonament al barri Fortuny

Critiquen que l'ajuntament no hagi fet d'intermediari entre la família afectada i l'entitat bancària

El Sindicat d'Habitatge de Reus, entitat constituïda recentment, ha  aturat  un nou  desnonament  a la ciutat, el d'una mare i una filla que viuen al carrer de Pi i Margall, al  barri de Fortuny. Segons ha assenyalat la plataforma, des de l'administració local no s'ha donat «cap alternativa» per frenar el desnonament.

Tal com ha explicat el Sindicat, els serveis socials  de l'Ajuntament de Reus no van enviar l'informe de vulnerabilitat als jutjats, tràmit necessari per aturar un desnonament. «Això és intolerable, ens criminalitzen i ens fan fora de casa injustament», expressen a través del seu compte de Twitter.

En una assemblea  convocada ahir, dimecres 13 de gener, el sindicat va denunciar que l'ajuntament «ni tan sols ha fet d'intermediari» entre la família i l'entitat bancària, per posar remei a la situació.

Després de la pressió exercida pel sindicat, s'ha aconseguit que les afectades puguin romandre a casa seva, mentre es busca una solució definitiva. L'entitat veu el lloguer social com l'única opció viable, alhora que insta a l'administració que «no ignori  cap cas més».

En temps de pandèmia i davant l'onada de  fred  provocada pel temporal  Filomena, el Sindicat d'Habitatge de Reus ha proporcionat  a les famílies vulnerables, com mantes i  estufes, per combatre les temperatures.