Ratifiquen l'absolució de la tuitaire reusenca acusada d'amenaçar Llarena

El Ministeri Fiscal havia presentat un recurs a la primera sentència, dictada als jutjats de Reus
L'acusada i l'advocat, Lluís Gibert, sortint del judici al Jutjat de Reus | Laia Riba

 

La veïna de Reus acusada d'haver amenaçat per Twitter al jutge Pablo Llarena i la seva família ha quedat, de nou, absolta. El Ministeri Fiscal va presentar un recurs contra la primera sentència absolutòria, dictada als jutjats de Reus. Ara, l'Audiència Pronvicial de Tarragona ha desestimat el recurs i, per tant, ha ratificat l'absolució per a Cori Sauné. Durant el judici es va considerar que no estava provat que fos l'autora del tuit o que ni tan sols existís la piulada.

 

Acusada d'amenaces contra el jutge Llarena

A Cori Sauné se la va acusar d'amenaces i injúries contra Llarena per un tuit on se'l titllava de «fill de puta», s'identificava la dona del jutge i el lloc d'estiueig de la família, i acabava amb la frase «cal difondre-ho perquè han de saber que no podran anar pel carrer a partir d'ara!!!!». La defensa de la reusenca, exercida per l'advocat Lluís Gibert, va basar la seva estratègia en la impossibilitat de poder atribuir aquesta piulada a l'acusada, i és que l'acusació es fonamentava en captures de pantalla del tuit.

 

Els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat davant dels Jutjats | Laia Riba

 

Els Advocats Voluntaris de l'1-O, que van representar la veïna de Reus durant el judici, consideraven que el tuit en si no era constitutiu de delicte, però que no calia defensar-ho perquè no era de l'acusada. El Jutjat d'Instrucció número 1 de Reus va dictaminar que, efectivament, no es podia atribuir l'autoria de la piulada a la persona acusada, i va absoldre Cori Sauné.

 

El Ministeri Fiscal va decidir interposar recurs contra aquesta sentència, però l'Audiència Provincial ha ratificat la decisió del jutjat reusenc. Segons el comunicat emès pels Advocats Voluntaris de l'1-O, la resolució de l'Audiència explica que el Ministeri s'havia mostrat disconforme en la manera com s'havia valorat la prova i el descontentament amb la sentència emesa. El col·lectiu de lletrats considera que les valoracions de l'Audiència «evidencia la impertinència de qualsevol pretensió de continuar un recorregut cap a instàncies superiors a la recerca d'una injusta revocació».