L’Audiència Provincial de Tarragona alerta del volum de feina dels jutjats de Reus

La memòria del 2018 assenyala que l’excés de càrrega afecta els jutjats d’Instància, Social i Penals de Reus i també al d’Instància i Mercantil de Tarragona
Imatge d'arxiu dels jutjats de Reus | Redacció

 

L’Audiència Provincial de Tarragona assenyala que la taxa de pendència —estat d’un judici que està pendent de resolució— ha augmentat «de manera accentuada als jutjats d’Instància, Social i Penals» de Reus, s’ha mantingut en el de Violència contra la Dona i ha baixat als jutjats d’Instrucció. Ho diu en la memòria del 2018 signada pel president de l’Audiència, Javier Hernández. El document indica que els vuit partits judicials que formen part del mapa de la demarcació de Tarragona «van superar els mòduls d’assumptes fixats pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ)».

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La memòria explica que s’han superat tant en la seva franja mínima com màxima en els casos civils, socials, mercantils, de família, penals d’enjudiciament, d’instrucció, destacant Instància a Tarragona amb un 52% per l’impacte dels casos de les clàusules sòl, el d’Instància a Reus amb un 37% i el Mercantil de Tarragona amb un 38%. D’aquesta manera, Javier Hernández qualifica de «preocupant» la situació general dels jutjats de la demarcació de Tarragona i proposa fins a catorze mesures diferents per posar remei al problema.

 

Propostes de l’Audiència Provincial de Tarragona

D’entre les propostes relacionades amb Reus cal destacar que el president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Javier Hernández, planteja transferir casos del Jutjat Social de Reus al de Tortosa. Per una altra banda, proposa un «servei comú d’executòries penals per als Jutjats Penals de Tarragona, Reus i de Tortosa», «fomentar plans de substitució entre els Penals de Reus i Tarragona» i el manteniment dels «reforços posats en marxa i l’ampliació al Penal número 2 de Reus».

 

De fet, la memòria d’activitat del 2018 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja indicava que Reus necessita un altre jutjat penal i un de social. Ara per ara, hi ha confirmat el de primera instància que estarà operatiu al desembre per reforçar l’administració judicial i rebaixar el volum de feina. 

 

Pel que fa a les altres propostes, el president de l’Audiència Provincial planteja un «pla provincial de formació de funcionaris interins», aplicar noves eines informàtiques, un «pla d’infraestructures que estableixi un calendari precís de construcció del Fòrum de la Justícia de Tarragona», «l’augment de la plantilla de la nova oficina judicial del Vendrell» o un «pla urgent de reforç a les seccions civils de l’Audiència Provincial» entre altres mesures.

 

Es convoca la plaça per renovar la presidència de l'Audiència Provincial de Tarragona.

D'altra banda, el CGPJ ha convocat una plaça per renovar la presidència de l'Audiència Provincial de Tarragona, actualment encapçalada per Javier Hernández García. La publicació al BOE ha estat acordada per la Comissió Permanent també pel proper venciment del mandat del president de l'Audiència tarragonina, el pròxim 26 de setembre.