Home passejant a Reus.

Més de mil abonats afectats per una avaria elèctrica a Reus aquest dilluns

Alguns veïns han registrat fins a quatre talls de llum de dues hores

Una avaria elèctrica ha provocat fins a quatre talls de llum a diferents zones de Reus aquest dilluns, 22 de febrer, al matí, que han afectat un miler d'abonats. Endesa confirma que han detectat una avaria a dos quarts de nou, i que ja s'està resolent. Diversos abonats, però asseguren haver patit talls abans d'aquesta hora.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

A les set del matí, segons informen a aquest mitjà alguns veïns de Reus, a la zona del camí de l'Aleixar, han tingut el primer tall de llum. Més o menys a la mateixa hora, cinc minuts abans i deu minuts després, a la zona de la plaça de la Llibertat i el carrer Ample també han tingut dos talls de llum, una situació que també s'ha reproduït, segons informen veïns de la zona, a Mas Iglesias, però també a barris i zones d'altres punts de la ciutat.

Entre aleshores i quan passaven uns minuts de les nou del matí se n'haurien produït dos més. Tot plegat, segons s'explica des de la companyia, per una avaria que s'ha detectat des del centre de control i ha afectat, inicialment, 1.022 abonats. Entre dos quarts de nou quan s'ha detectat i les nou i set minuts del matí, els afectats s'havien reduït a 300, i quatre minuts més tard, a 100 segons informen des de l'empresa elèctrica.

Segons l'operativa que expliquen, al centre de control s'ha detectat una avaria en una línia aïllada de Reus. Aleshores es procedeix a desviar els abonats cap a línies que no són la seva font habitual de llum perquè mantinguin el servei. Així doncs, els talls es produeixen a causa de l'avaria abans d'aquesta actuació dels tècnics d'Endesa.

Quan s'ha aïllat completament l'avaria i s'ha pogut resoldre, i sense patir cap tall de llum, es retorna progressivament a la distribució original, amb els clients subministrant-se a través de la seva línia habitual.