Els Avis i Àvies per la Llibertat de Reus aturen la seva ininterrompuda activitat pel coronavirus

El col·lectiu reusenc no es concentrarà a la plaça del Mercadal a partir d’aquest dissabte després de més de dos anys seguits
Els Avis i Àvies per la Llibertat de Reus es reuneixen cada dia a la plaça del Mercadal de Reus | Adrià Morte

 

Els Avis i Àvies per la Llibertat de Reus no es concentraran a la plaça del Mercadal per reclamar «la llibertat dels presos polítics i exiliats» a partir d’aquest dissabte 14 de març. El coronavirus aturarà la ininterrompuda activitat del col·lectiu després de més de dos anys seguits. Els avis i àvies ho han decidit després de la concentració d’aquest matí. El regidor de Salut de l’Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, juntament amb un metge professional han explicat les recomanacions de la Generalitat de Catalunya respecte la crisi del coronavirus.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

«Som un grup de risc i hem de donar exemple a la resta de ciutadans, ser prudents i responsables», ha indicat el col·lectiu en un comunicat enviat als mitjans de comunicació. D'aquesta manera, el col·lectiu aturarà l'activitat durant quinze dies. El regidor de Salut, Òscar Subirats, ha explicat que aquest tipus de mesures tenen dos objectius: «trencar per un costat la cadena de contagi d'aquests dies i preservar els serveis mèdics per tal de no generar una sobrecàrrega als centres sanitaris.

 

De fet, el grup d’Avies i Àvies de Catalunya per la Llibertat ja va anunciar aquest passat dijous que cancel·lava el tradicional acte setmanal dels dijous al vespre a la presó de Mas d’Enric en suport a Carme Forcadell. El col·lectiu explicava que la suspensió venia ordenada per complir amb les mesures que està recomanant el Govern i arran de que els integrants de l’entitat són calificats com un grup de risc.

 

 

Alguns dels membres del col·lectiu reusenc ja han anunciat aquest matí que es quedaven a casa per tal de donar «exemple, ser prudents i responsables». «Els que ens estimen ens volen sans i estalvis. Es tracta de la nostra salut», assenyala Bartolomé Pluma, membre dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus.

 

 

Activitat ininterrompuda durant més de dos anys

De dilluns a dissabte i a tres quarts de dotze del matí el col·lectiu realitza les tradicionals voltes al voltant de les llambordes de la plaça del Mercadal per acabar reunint-se i cantar el Cant dels Segadors. Siguin pocs o molts, plogui o faci vent, quelcom molt habitual a la ciutat de Reus, els Avis i Àvies per la llibertat de Reus no fallen a la cita cita i mostren el seu rebuig a les penes imposades als «presos polítics i exiliats». Ara s’han vist obligats a aturar l’activitat a causa del coronavirus.

 

 

Més notícies de la categoria Reus