La Conxita Alberich i la Maria Asens, en primer pla, durant una concentració dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus

Els Avis i Àvies per la Llibertat de Reus retornen al Mercadal l'1 de juny

El 14 de març van aturar la seva activitat ininterrompuda després de 2 anys seguits

La decretació de l'estat d'alarma va aturar la ininterrompuda activitat dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus el 14 de març de 2020, després de més de dos anys seguits reclamant «la llibertat dels presos polítics i exiliats» a la plaça del Mercadal.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Després d'aquesta aturada de més de dos mesos per la crisi del coronavirus, els Avis i Àvies per la Llibertat ja han anunciat el seu retorn a la cèntrica plaça reusenca i ho faran amb les mesures de seguretat decretades per la desescalada de la fase 2. En concret, el dilluns 1 de juny el col·lectiu tornarà a fer les ja tradicionals voltes al voltant de les llambordes de la plaça del Mercadal per acabar reunint-se i cantar el Cant dels Segadors.

Per fer-ho possible, canviaran l'horari de la cita i l'avançaran un quart d'hora i, a partir del dilluns, es farà a dos quarts de dotze, per respectar les franges horàries de persones de més de 70 anys. A més, es prendran les mesures de seguretat sanitàries necessàries i hi haurà una separació de 2 metres i s'utilitzaran mascaretes.