Àngels Ollé, Reus Refugi i el Ball de Valencians, avisos d'honor de la Carretillada de Misericòrdia

El Ball de Diables reconeix, així, la tasca feta, respectivament, en els àmbits educatiu, solidari i cultural
Imatge d'arxiu de la Carretillada de Misericòrdia 2018 | Laia Solanellas

 

El Ball de Diables de Reus ha fet públic el nom dels tres reconeixements que faran, per Misericòrdia, a través dels avisos d'honor de la Carretillada. Es tracta d'Àngels Ollé, a qui s'homenatja a títol pòstum «per la seva dedicació a la renovació pedagògica de l'escola catalana», Reus Refugi, per «la seva tasca social en solidaritat i ajuda amb les refugiades» i el Ball de Valencians, per commemorar «el 60è aniversari de la seva recuperació».

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Es tracta de les tres carretilles que s'encendran, a la plaça del Santuari, abans que comenci la Carretillada. Igual que per Sant Pere, els Diables de Reus conviden tres persones o entitats a encendre aquests avisos com a mostra de reconeixement a la seva tasca o trajectòria. En el cas de la setmana vinent, l'entitat reconeix un ball del Seguici Festiu com el de Valencians, que fa sis dècades que es va recuperar, per aplaudir la seva tasca en l'àmbit de la cultura popular de la ciutat.

 

Imatge d'arxiu de la Carretillada de Misericòrdia 2018 | Laia Solanellas

 

A Reus Refugi se li vol agrair la seva feina en relació a les persones que busquen refugi i que han arribat a Reus, on han participat, de fet, en algunes entitats i manifestacions culturals de la ciutat. Finalment, i a títol pòstum, es reconeixerà la tasca d'Àngels Ollé, que va traspassar l'1 de setembre. Com a pedagoga va participar activament en la renovació de l'educació a Reus fundant l'escola Mowgli.

 

No és l'únic homenatge que rebrà Ollé aquesta Misericòrdia. El dilluns dos de setembre, el col·lectiu d'Avis i Àvies per la Llibertat ja n'hi va retre un. Impulsora del moviment, les 300 persones presents a la plaça van agrair-li, de manera pòstuma, l'entrega que havia mostrat en reivindicacions d'aquesta mena. L'Ajuntament de Reus també recordarà la seva persona.

 

Al darrer ple del mes de juliol passat es van aprovar els Guardons de la Ciutat que es lliuraran demà al vespre. En el cas d'Àngles Ollé, se li havia concedit la Medalla de la Ciutat i, per tant, l'acte de demà servirà, de nou, de record i reconeixement de la seva trajectòria vital i la petjada que van deixar a Reus.

Més notícies de la categoria Reus