Imatge virtual del projecte de l'estació de Bellissens de Reus

El Baixador de Bellissens s'estalviarà un tràmit i es redactarà l'any vinent

Adif i la delegació de l'Ajuntament de Reus s'han reunit telemàticament aquest dilluns

El baixador de Bellissens de Reus ha fet un pas important per fer-se realitat. L'estudi funcional encarregat per Adif ha sigut positiu i, per tant, la redacció del projecte es licitarà a principis del 2021 segons han informat l'Ajuntament des de l'empresa estatal. Els resultats de l'informe permeten, per tant, estalviar-se haver de fer l'estudi informatiu.

La directora general de Planificació Estratègica i Projectes d'Adif, Maria Luisa Domínguez, ha informat a la delegació de l'Ajuntament de Reus que les conclusions d'Adif coincideixen amb les previsions que s'havien fet des de la capital del Baix Camp i que l'estudi de demanda també les avalen.

Ara, Adif haurà de treure a concurs públic la redacció del projecte del Baixador de Bellissens que, quan s'hagi adjudicat i redactat, permetrà planificar, finalment, l'execució de les obres. El compromís, a més de l'empresa estatal, també l'ha assumit la secretaria general d'Infraestructures i Estudis del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Govern i PSC celebren el compromís per al Baixador de Bellissens

Avui s'ha celebrat una reunió telemàtica entre Maria Luisa Domínguez i la delegació de l'Ajuntament de Reus en matèria d'infraestructures. La formen l'alcalde, Carles Pellicer, la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, el portaveu del PSC, Andreu Martín, i la regidora socialista i també diputada al Congrés, Sandra Guaita.

La col·laboració entre el govern i el principal partit de l'oposició municipal és fruit de l'acord signat en matèria d'infraestructures i que tenia precisament aquest baixador com un dels principals objectius a assolir. Pellicer assegura que el compromís d'Adif és «una molt bona notícia que confirma la importància d’aquesta infraestructura».

De fet, les conclusions del ministeri i de l'empresa estatal són que es tracta d'«una infraestructura positiva i necessària per a la mobilitat a la ciutat» segons ha informat el consistori. Noemí Llauradó, per la seva banda, entén la infraestructura com «una peça clau en el desenvolupament de la zona sud de la ciutat».

Destaca també que «tot allò que millora la vida dels reusencs i reusenques i que fomenta una millor mobilitat requereix intensificar les relacions institucionals amb les administracions que pertoquin i treballant conjuntament els diferents grups polítics que hi puguin incidir».

És el cas del PSC d'Andreu Martín. El portaveu afirma que «aquesta reunió evidencia el compromís ferm de les tres administracions per executar aquest projecte, que esperem que sigui una realitat tan aviat com sigui possible».


Comentaris