GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Ball de Galeres de Reus participarà en la Diada de l'Adifolk a Perpinyà

La jornada tindrà lloc el dies 27 i 28 de juliol
El Ball de Galeres de Reus participarà en la Diada de l'Adifolk a Perpinyà | Ball de Galeres

 

Aquest dissabte, 28 de juliol, el Ball de Galeres de Reus participarà en la Mostra de Cultura Popular Catalana. La jornada es troba dins del marc de la Diada d’Adifolk de Perpinyà i està organitzada per l’Adifolk (Associació per a la difusió del Folklore) i l’Ajuntament de Perpinyà.  

 

Tot va començar quan la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, entitat on pertany el Ball de Galers, es va presentar a la convocatòria de l’Adiflok amb els sis balls de l’associació. Finalment, van escollir el Ball de Galeres per ser un ball únic a Catalunya.

 

Per aquest motiu, una vintena de persones de l'associació, acompanyats de cinc músics de Reus, viatjaran a Perpinyà per participar a la cercavila de balls de seguici, on també debutarà el Ball d'espases de Salou. 

 

La Mostra de Cultura Popular Catalana

Cal destacar que és la segona Mostra de Cultura Popular Catalana que organitza l’Adifolk a Perpinyà. A més, compta amb més d’una trentena de formacions festives del món de la cultura popular d’arreu de Catalunya.

 

El divendres, 27 de juliol, començarà la jornada amb l’acte d’obertura a la Catedral de Perpinyà. Els actes de la mostra s’allargaran fins al dissabte, 28 de juliol, a la nit. D’altra banda, dins del programa hi ha tres cercaviles que recorreran els carrers del centre del municipi, on participaran el Ball de Galeres de Reus, una cercavila bastonera, la mostra de lluïment dels grups festius, la mostra de falcons, cantada d'havaneres, ballada de sardanes, espectacle de foc i ball folk per finalitzar els actes.

 

Finalment, el Ball de Galeres de Reus ha explicat que estan molt contents i satisfets amb el fet que hagin seleccionat el seu ball per representar les comarques del sud de Catalunya. També han volgut destacar que són poques les vegades que el Ball de Galeres de Reus ha pogut sortir fora del municipi reusenc a actuar.

 

A principis del 2018 va debutar a Barcelona, fet que els va permetre viure una experiència molt gratificant, ja que el públic no està acostumat a veure aquest tipus de ball. Així doncs, el resultat de la seva visita a Barcelona ha sigut molt satisfactori.