GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les Barraques de Reus perden un dia de festival

Ja es coneix del primer grup musical, són els madrilenys Tremenda Jauría
Imatge d'arxiu d'una edició de les Barraques de Reus | Josep Martí

 

La Coordinadora de Barraques de Reus engega motors per l'edició d'enguany. En aquests moments es troba en fase de buscar noves entitats que vulguin posar una barraca al festival musical de Reus. També s'ha confirmat el primer grup, els madrilenys Tremenda Jauría que actuaran el divendres 21 de juny. Però una de les principals novetats és l'eliminació d'un dia de festival, en comptes de quatre dies passa a celebrar-se en tres.

 

Tres dies de Barraques de Reus

Una de les principals novetats que presentaran les Barraques de Reus d'aquest 2019 és la pèrdua d'un dia de festival. En les darreres edicions les Barraques duraven quatre dies, el primer sense programació de grups i els tres últims amb un seguit de concerts musicals. En aquesta edició, el model canvia i passa a obrir només tres dies, eliminant un dia de festival.

 

Els Tremenda Jauría són, de moment, l'únic grup confirmat de les Barraques de Reus 2019 | Twitter

 

Tremenda Jauría, primer grup confirmat

Ja es coneix el primer gran grup que actuarà a les Barraques de Reus enguany, seran els Tremenda Jauría. Arribats des de Madrid, posaran ritmes fusionats amb cúmbia-punk, reggaeton combatiu i música electrònica. Segons ha explicat la Coordinadora de Barraques a aquest mitjà, actualment «encara ens trobem en la fase de tancar grups musicals».

 

En l'edició de Barraques de Reus d'aquest 2019, i de moment, hi ha nou entitats inscrites, ha confirmat la Coordinadora de Barraques de Reus a TarragonaDigital. No obstant això, el període d'inscripció encara està obert i per tant, les entitats reusenques interessades encara són a temps d'apuntar-se al festival, que donarà el tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere.

 

Les Barraques repeteixen ubicació, al Parc de la Festa de Reus. | Gerard Martí

 

A més, en les Barraques de Reus d'enguany un institut reusenc agafarà protagonisme. El disseny del cartell es disputarà entre els alumnes del centre educatiu Gabriel Ferrater, que dissenyaran el cartell final del festival reusenc.

 

«En les activitats hi havia poca participació»

L'any passat la Coordinadora de Barraques de Reus va decidir adoptar un nou model de programació. Van apostar per acostar Barraques a altres públics; fent xerrades, un concert infantil a la tarda, una taula rodona i altres activitats més culturals. Des de l'entitat valoren que «en les activitats hi havia poca participació», afegeixen que «les xerrades estaven bé i va venir força gent, però al concert infantil hi havia poc públic».