Bartolomé Pluma durant l'acte de presentació de Primàries a Reus

Reus lliurarà la menció honorífica a Bartolomé Pluma i a la confraria de Sant Bernat Calvó

El plenari ha aprovat les dues mencions honorífiques de ciutat

L'Ajuntament de Reus reconeixerà la trajectòria de Bartolomé Pluma, que va traspassar aquesta setmana, segons ha aprovat la junta de portaveus municipal. És el darrer homenatge al líder veïnal i activista en diferents camps, a qui se li vol reconèixer, de manera pòstuma, la feina feta al llarg dels dotze anys que ha viscut a la ciutat.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

«La junta de portaveus ha decidit concedir-li la menció honorífica de la ciutat», ha explicat l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, durant l'arrencada del ple municipal que se celebra aquest divendres, 19 de febrer. No figurava a l'ordre del dia, però sí que està contemplat que la reunió que celebren els portaveus municipals abans de cada sessió, pugui prendre aquesta mena de decisions.

Així doncs, es reconeixerà a Bartolomé Pluma el seu «gran compromís cívic», mostrat a través de la presidència de l'Associació de Veïns de la Urbanització Blancafort, però també a través de la seva implicació en entitats i col·lectius socials, culturals i polítics. Una menció honorífica que, com és habitual, ara comença el seu tràmit a través de la comissió d'honors i distincions.

Si aquest procediment avança tal com està previst, la menció honorífica quedarà ratificada, i serà en el marc de les Festes de Misericòrdia d'enguany quan es lliurarà de manera pòstuma. No serà l'única que es lliurarà, sinó que també es reconeixerà la trajectòria de la Confraria de Sant Bernat Calvó.

Es vol honrar, així, «la seva trajectòria i activitat», sobretot a la Setmana Santa de Reus i, especialment, «per commemorar el 65 aniversari de la participació de la imatge de la Pietat a la processó del Sant Enterrament». Al plenari s'ha posar en relleu, també, la tasca social que fa la parròquia que acull la confraria i que té impacte directe al barri Fortuny.

Precisament l'església de Sant Bernat Calvó es troba immersa en obres de manteniment i millora que han de servir per acabar amb les goteres i filtracions que han portat de corcoll els últims mesos, i que han afectat notablement l'activitat habitual a l'església. Per ajudar a costejar les obres s'ha posat en marxa una campanya de donacions.