Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La biblioteca Pere Anguera es consolida al sud de Reus amb tres anys d'activitat

És la segona biblioteca de Reus que ha rebut 65.000 visites
La Biblioteca Pere Anguera entrarà en funcionament al complet | Ajuntament de Reus

 

La biblioteca Pere Anguera de Reus arriba al tercer any de vida amb èxit de participants, gairebé 65.000 visites. Aquesta biblioteca municipal se situa al carrer de Joan Salvat Papasseit i acull tota mena d'activitats lúdiques per fomentar la lectura. S'ha consolidat com la biblioteca de referència al sud de la ciutat i la segona més important a Reus. Amb motiu d'aquest aniversari es duran a terme diverses activitats al centre.

 

Tres anys de Pere Anguera amb activitats fixes

La biblioteca Pere Anguera, des de la seva creació, ha apostat per realitzar activitats innovadores en el món de la lectura. En aquest sentit destaca el taller «Costura i literatura», amb Maruxa Carracedo que amb fil i agulla creen contes o bé el taller «Bibliovinyetes», amb Francesc Miguel, els joves elaboren una vinyeta de còmic cada dimecres.

 

La Biblioteca Municipal Pere Anguera és la segona de la ciutat | Cedida

 

Els estudiants visiten la biblioteca

Una altra activitat rellevant a la biblioteca han estat visites didàctiques de secundària, que sota el lema «Llegir i pensar» fa un recorregut per diversos temes de la literatura clàssica fins a l'actual. També s'ha creat un club de lectura per adults, dedicat concretament al professorat de secundària.

 

La biblioteca del sud de Reus

La Biblioteca Pere Anguera de Reus va obrir el 18 de novembre de l'any 2015. Esdevé el segon equipament de la xarxa urbana de biblioteques municipals, i es va situar al sud de la ciutat per cobrir Reus en el servei de biblioteca. Donada la situació de la Biblioteca Xavier Amorós, al carrer de l'Escorxador, resultava difícil pels usuaris del sud de Reus adreçar-se fins a aquesta biblioteca. Per aquest motiu fa tres anys es va decidir obrir progressivament la biblioteca Pere Anguera.

 

Imatge de la Biblioteca Pere Anguera de Reus. | TarragonaDigital

 

Consolidada com la segona biblioteca de Reus

Durant els tres anys la biblioteca ja s'ha consolidat al municipi amb 64.899 visitants en aquests tres anys. Fins al mes d'octubre la Pere Anguera disposa d'un fons bibliotecari de 34.872 llibres. A més, enguany s'han fet 1.351 nous carnets, fent així que la biblioteca disposi de 2.596 carnets de biblioteca.

 

Una jornada festiva pels tres anys d'activitat

En commemoració del tercer aniversari, el pròxim dissabte 24 de novembre es realitzaran diversos actes. D'11.00 hores a 13.00 hores, «Llegir i caminar», una activitat conduïda per M. Carme Just que donarà a conèixer una de les principals obres de Pere Anguera, seguidament es farà la ruta «Els mercats de Reus al llarg dels segles». A les 12 hores es realitzarà un espectacle de titelles i una hora després un vermut obert a tothom.

Comentaris