La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus dedica el febrer a Maria Aurèlia Capmany

L'ens acollirà una exposició i un punt de lectura per tal de redescobrir i homenatjar l'escriptora
La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus dedica el febrer a l'escriptora Maria Aurèlia Capmany | Ajuntament de Reus

 

 

En el marc del programa 'Fem Memòria' que han organitzat les Biblioteques Municipals de Catalunya, aquest mes de febrer la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus dedica una sèrie d'activitats relacionades amb Maria Aurèlia Capmany, amb l'objectiu de reviure la seva vida i la seva obra. Concretament, l'equipament municipal acollirà una exposició sobre l'escriptora, visitable fins al dia 22 de febrer, i un 'Punt de Lectura', que se celebrarà el dia 21 de febrer.

 

L'exposició, titulada 'Això era i no era: M. Aurèlia Capmany entre nosaltres', s'aproxima a la personalitat de l'autora 100 anys després del seu naixement, per tal que aquells que no la coneixien es puguin fer una idea de qui era i, alhora, aquells que la coneixien en alguna de les seves facetes, en coneguin les altres. La mostra és una creació de la Casa de les Lletres de Tarragona i que ara gira per tot el territori a través del Servei de Biblioteques de la Generalitat i la Institució de les Lletres Catalanes.

 

El 'Punt de Lectura', que tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda del dijous 21 de febrer, esdevindrà un espai on tots els assistents compartiran la seva experiència lectora sobre Maria Aurèlia Capmany; una activitat gratuïta i oberta a tothom.

 

 

 

 

Centenari del naixement de Capmany

Novel·lista, dramaturga i assagista, la barcelonina Maria Aurèlia Capmany i Farnés fou una prolífica escriptora que publicar més d'un centenar d'obres àmpliament reconegudes. Premi Sant Jordi per 'Un lloc entre els morts' i Premi Joanot Martorell per 'El cel no és transparent', Capmany transcendí la literatura i destacà com activista cultural, feminista i lluitadora antifranquista.

 

La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus dedica el febrer a l'escriptora Maria Aurèlia Capmany  | Ajuntament de Reus

 

 

També et pot interessar: