GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El bloc del carrer de Wad-Ras de Reus podria tenir electricitat en una setmana

Els operaris van començar les tasques de la nova instal·lació fa una setmana
Els operaris construiran una habitació per protegir els contadors | Laia Riba

 

El veïnat del bloc número 5 del carrer Wad-Ras de Reus a partir de la setmana que ve ja veuran la llum. El passat dilluns, dia 1 d'abril, els operaris van començar a arranjar el bloc i preparar-lo per la nova instal·lació elèctrica. El cost d'aquestes obres serà assumit per les persones propietàries dels pisos i en el cas dels habitatges que estaven ocupats, es farà càrrec del pagament el banc.

 

Rastre de l'incendi que va crear en un habitatge del carrer de Wad-Ras de Reus | Jordi Olària Gras

 

Els veïns tindran llum en una setmana 

Els operaris de les obres han explicat a TarragonaDigital que preveuen que les obres hagin acabat en la pròxima setmana. En aquests moments estan instal·lant els tubs que portaran els cables d'electre a les cases. Aquests tubs s'estan col·locant als pisos i són d'un material ignífug, per evitar que torni a haver-hi incendis com en els darrers mesos.

 

Actualment, els veïns segueixen sense electricitat a les seves cases. Segons explica la presidenta de la comunitat, Natàlia Rusenac, «vam demanar a la companyia elèctrica que ens posés electricitat de manera provisional, i no la van posar».

 

Els habitants del bloc són qui assumeixen el cost de la nova instal·lació | Laia Riba

 

Comptadors protegits en una habitació

D'altra banda, un dels operaris encarregats de la instal·lació ha explicat que la zona dels comptadors d'electricitat estarà tapada amb una mena d'habitació la qual s'hi accedirà per una porta. Els operaris construiran una sala tancada per protegir els comptadors. L'objectiu és evitar que en aquest bloc hi torni a haver punxaments en la línia elèctrica, ja que a l'habitació només hi tindran accés els responsables de la companyia elèctrica.

 

En relació als pisos que estan o han estat ocupats, el responsable de l'obra comenta que «estem fent el forat per passar el tub, encara que no passarem el cablejat per evitar que tornin a punxar». Quan els pisos que estan sota la propietat dels bancs siguin venuts, passaran el cablejat de l'electricitat a aquests habitatges.

 

El material és ignífug per evitar possibles incendis | Laia Riba

 

El cost de la instal·lació l'assumeix el veïnat

Per tant, es preveu que la setmana vinent la companyia elèctrica ja doni pas a la llum i els veïns ja tinguin electricitat a les cases. De moment el cost de la instal·lació serà assumit pel veïnat del bloc número 5 del carrer Wad-Ras, amb un pressupost de 19.460 euros, segons explica Natàlia Rusenac. No obstant això, part d'aquest pressupost haurà de ser pagat pels bancs dels pisos ocupats.

 

També et pot interessar: