La Bòbila Sugranyes es podrà visitar cada primer dimecres de mes

Els visitants podran gaudir de visites guiades d'una hora de durada aproximada cada mes
La Bòbila Sugranyes oferirà visites guiades cada mes | Cedida

 

La Bòbila Sugranyes reobre les seves portes per a tots aquells que vulguin fer una ullada al passat. Un antic forn en el que teules i maons, entre d'altres, van ser fabricats sota la propietat de Joan Sugranyes i Miquel. Una construcció que es remunta a l'any 1848, en el qual es va fer una primera sol·licitud de construcció. Va ser a partir d'aquest moment quan la fàbrica va començar a agafar forma i, finalment, a operar de manera activa a la ciutat de Reus.

 

L'Institut Municipal Reus Cultura, juntament amb la cooperació de l'Ajuntament de Reus, han decidit reobrir la construcció i oferir visites guiades el primer dimecres de cada mes. Aquestes tindran una durada aproximada d'una hora, on es farà un viatge al passat en el qual es reviuran els anys en els quals la fàbrica estava activa i la producció era creixent. 

 

Visites i reserves a la Bòbila Sugranyes

Serà necessari reservar prèviament la visita contactant amb el Museu de Reus, via telèfon o via mail. El número de contacte és el 977010660, i cal preguntar per la Isabel Recuenco o l'Elena Martí. Pels que ho prefereixin, poden enviar un correu electrònic a l'adreça irecuenco@reusdigital.cat.

 

Les visites començaran a les 17.00 hores, pel que es demana als visitants estar presents un quart d'hora abans de la seva citació per tal de poder començar amb puntualitat i no endarrerir a la resta de grups.

 

La periodicitat de les visites, de moment, és mensual. Tot i això, cal puntualitzar una petita modificació al calendari del mes de maig, ja que el primer dimecres és festiu (dia 1), fet pel qual les visites d'aquell dia es traslladaran al dia 8.

 

El refugi antiaeri de la Patacada també reobre les seves portes

Aquest 6 de febrer, també obre les seves portes un altre dels atractius culturals i històrics de la ciutat de Reus, el refugi antiaeri de la Patacada. Els visitants s'endinsaran en temps de guerra, rememorant històries, tant familiars com alienes, de la Guerra Civil. L'esperit de supervivència i les dificultats de vida latents en una època no tan llunyana seran les protagonistes de la jornada.

 

Les visites s'adaptaran a les característiques de cada grup, tret que permetrà oferir a tots els visitants una experiència molt més personalitzada i adequada a les seves capacitats i limitacions. Començaran a les 17.30 hores de la tarda, al carrer de Sant Llorenç, 36. Per a més informació podeu consultar la web del Museu de Reus.