Mas Carandell activa una eina per trobar treballadors per als sectors essencials durant la crisi

En aquells sectors on els ERTO no són a l'ordre del dia, hi ha empreses que necessiten més personal

L'impacte de la crisi sanitària per la pandèmia del coronavirus té diverses cares. Si per una banda els ERTO, els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació no paren de créixer, per l'altra, i de manera menys generalitzada, hi ha sectors professionals que experimenten un increment de demanda.

 

En el primer cas, les darreres hores s'han incrementat fins a prop de 5.000 els Expedients de Regulació Temporal registrats a les comarques de Tarragona, uns expedients que afecten a prop de 28.000 persones. En la segona circumstància, la dels sectors bàsics i essencials, és on s'ha fixat l'Ajuntament de Reus per actuar dins del marc de les seves competències. Per fer-ho posa Mas Carandell a disposició de les empreses de la regió.

 

Imatge d'arxiu de Mas Carandell Reus | Miguel Cabrerizo

 

Sectors essencials registren un increment de demanda

A través de la regidoria d'Empresa i Ocupació, el consistori reusenc ofereix la borsa de treball de l'Institut Municipal de Formació i Empresa «per gestionar ofertes de feina vinculades a les activitats empresarials de primera necessitat». L'objectiu, segons s'exposa des del govern local, és «fer front a la situació d'excepcionalitat causada per la pandèmia, i si per algun motiu es troben desbordats per una situació de manca puntual de professionals».

 

El funcionament que es preveu és el següent: les empreses podran comunicar a l'Ajuntament les ofertes que cal cobrir, i el consistori les publicarà al Portal d'Ocupació de Reus. A través d'Internet i de la borsa telemàtica de Mas Carandell, les empreses les podran publicar directament al web municipal o bé enviar un missatge a correu@mascarandell.cat per rebre el suport tècnic que requereixin.

 

Segons s'explica des de l'Ajuntament, aquest servei no tindrà cap cost per a les empreses, «i està especialment pensat per atendre les necessitats de personal de centres sanitaris i hospitals, empreses de neteja, mercats, botigues d’alimentació i de begudes, farmàcies, benzineres, comerços de premsa i tabac, de vendes per Internet, bugaderies, empreses de telefonia i comunicacions, veterinàries i empreses de serveis i/o repartiment a domicili, entre d’altres».

Més notícies de la categoria Reus