El Bou de Reus s'incorpora a les figures de xocolata de la pastisseria Huguet

La mona de xocolata pesa uns 500 grams | Ha estat dissenyada per l'escultor Manel Llaurador
El forn Huguet ha fet la tradicional mona del seguici festiu, enguany del Bou de Reus | Laia Riba

 

Com ja és tradició a Reus la pastisseria Huguet, del carrer de l'alcalde Joan Beltran, ha dissenyat una mona de xocolata relacionada amb els elements del seguici festiu reusenc. Enguany ha estat el torn del Bou de Reus, que l'escultor Manel Llaurador ha dissenyat el motlle i es pot comprar per un preu de 40 euros.

Acte de presentació de la figura de xocolata del Bou de Reus | Laia Riba

 

El Bou de Reus, la mona de la pastisseria Huguet

El forn Huguet ha presentat avui, dimecres 27 de març la nova figura de xocolata que s'incorpora a la col·lecció de mones de pasqua de la pastisseria. A l'acte de presentació també ha acudit l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la regidora de Cultura, Montserrat Caelles i els portadors i portadores del Bou de Reus, que posteriorment, han fet una ballada al carrer.

El Bou de Reus de xocolata es ven per un preu de 40 euros | Laia Riba

 

500 grams de xocolata

La mona del Bou de Reus pesa aproximadament 500 grams i ha estat dissenyada per l'escultor Manel Llaurador. Ramon de la Fuente, membre de la pastisseria Huguet ha explicat que «el cos del bou està pintat amb colorant alimentari de color negre». Les potes i les banyes estan fetes amb xocolata blanca, «ja que els portadors del bou porten els pantalons blancs», afegeix Ramon de la Fuente.

Enguany la pastisseria ha escollit el Bou de Reus per representar la mona de pasqua, perquè «l'any passat va sortir al seguici festiu de Sant Pere». També destaca que «havíem parlat sovint amb els membres del Bou de Reus que un any els hi farien la mona, per aquest motiu en teníem ganes».

La pastisseria posa en venda fins més d'una desena de figures del seguici festiu de Reus | Laia Riba

 

Mones de xocolata del seguici festiu de Reus

D'altra banda enguany la pastisseria reusenca celebra el seu desè aniversari, per això els hi fa «especial il·lusió aquesta mona». La pastisseria va començar la tradició realitzant la figura de xocolata de la Mulassa de Reus i des de llavors, ja n'ha fet tretze dels elements del seguici festiu de Reus. Les figures de xocolata d'altres anys també es poden comprar enguany, com el castell del 3 de 9 amb folre dels Xiquets de Reus, el gegant Carrasclet, l'Àliga i fins i tot, la prioral de Sant Pere.

"AGENDA: Els 'Crazy Dunkers' realitzaran una exhibició de bàsquet acrobàtic a Reus" "OBRES: L'Ajuntament de Reus aprova la Taula de Treball amb els veïns barri del Carme"