Sanatori de Villablanca

Els casos positius de coronavirus continuen augmentant al centre de salut mental Villablanca de Reus

La manca de personal hauria impossibilitat la creació de grups bombolla

Elbrot de coronavirus detectat la setmana passada al centre de salut mental Villablanca, depenent de l'Institut Pere Mata, segueix sumant contagis. Segons detalla SER Catalunya, el nombre de contagis arriba ja als 200 positius i s'estén en dos pavellons del centre, després que els contagis es detectessin a la residència Maricel, pertanyent al complex, que a hores d'ara continua aïllada.

El brot detectat la setmana passada hauria afectat 138 persones, 103 pacients i 35 treballadors, però ara la xifra s'estén fins prop de 200, entre els dos pavellons anomenats Montsant i Pirineus, aquest darrer en fase d'obres.

En aquests dos pavellons hi residirien pacients amb malalties mentals, compartint habitació amb sis o set persones més. Es tracta del segon brot de coronavirus al complex Villablanca, ja que a la primera onada ja en va patir un.

Algunes fonts han apuntat a SER Catalunya que la problemàtica principal és la manca de personal, que hauria impossibilitat establir els grups bombolla i evitar el contacte entre els diferents grups d'infectats i els treballadors del centre.

Una història que es repeteix

Sembla que estiguem atrapats en la mateixa pel·lícula de fa uns mesos, i és que el passat abril ja es va produir un brot de coronavirus al mateix centre, durant la primera onada. En aquella ocasió també es va estendre pel complex i fonts internes també asseguraven que la manca de personal estava complicant la gestió del brot.

A més a més, igual que durant el mes d'abril, el brot al centre de salut mental Villablanca es produeix en un moment en què les residències per a gent gran son les que més preocupen en la pandèmia. A diferència de la primera onada, però, Reus aquest cop sí que està veient com son diverses les residències afectades per la Covid, i fins i tot s'ha hagut d'intervenir la Residència Ítaca-Fortuny de Reus per intentar controlar la situació.


Comentaris