Centre CMQ de Reus.

Un brot de coronavirus afecta una vintena de persones entre la plantilla i pacients del CMQ de Reus

Part de la plantilla és en quarantena a casa seva | S'ha reincorporat personal que estava a l'espera

Un brot de coronavirus al Centre Mèdic Quirúrgic de Reus afecta una vintena de persones. Després que la setmana passada s'hi detectessin dos casos positius entre els pacients, les proves que s'han anat fent fins ara han acabat traient a la llum que una vintena de persones tenen Covid-19, tot i que les darreres mesures preses afecten encara més persones, amb especial impacte entre la plantilla.

Afectació entre pacients i plantilla del CMQ

Les fonts oficials no concreten el nombre de persones infectades, ni entre els pacients, ni entre la plantilla. Alguns treballadors, però, han transmès a aquest mitjà que es tracta d'aquesta vintena de persones. El que sí que es confirma oficialment són els casos de «diversos pacients positius confinats en una àrea específica del centre, la majoria amb simptomatologia lleu».

Pel que fa a la plantilla, les mateixes fonts oficials confirmen que «també hi ha alguns professionals confinats a l'espera de resultats». En aquest cas, hi ha part de la plantilla a la qual s'ha enviat a casa en quarantena estricta, com a mínim, fins que coneguin els resultats si encara no els tenen.

De retruc s'hauria activat part de la plantilla que passa consulta i que es trobaven a l'espera d'una situació així per reincorporar-se des que es va desprogramar l'activitat ordinària. Algunes fonts, de fet, apunten que la falta de casos positius fins ara hauria estat la justificació perquè es dictaminés no fer servir EPI, motiu pel qual el virus s'hauria encomanat més fàcilment, expliquen.

La setmana passada es van detectar dos casos positius de Covid-19 entre els pacients de la Unitat Sociosanitària de l'Hospital Sant Joan. Es tracta d'una de les branques del centre que s'ha traslladat al CMQ i que, en el cas d'aquestes dues persones en concret, va suposar que retornessin al Sant Joan després que ja haguessin arribat a les instal·lacions del carrer de Gaudí.

Villablanca i el Pere Mata

Altres centres sanitaris afectats per situacions similars són els de Villablanca i l'Institut Pere Mata. Divendres passat TarragonaDigital va avançar la vintena de casos que hi havia entre els pacients de la institució de la carretera de Bellissens. A l'Institut, en canvi, un cas positiu va activar les alarmes, i es va decretar la quarantena del personal que hi hauria estat en contacte. En aquests moments també hi hauria un cas positiu al sociosantiari Monterols, a tocar del Pere Mata.