Pere Mata de Reus.

Un brot de coronavirus en un pavelló del Pere Mata de Reus afecta una quarantena d'usuaris i treballadors

Tant el centre Villablanca com l'Institut Pere Mata ja han patit diversos brots de Covid durant la pandèmia

La pandèmia de la Covid-19 torna a tensar la corda i de nou les residències son els punts calents de l'emergència sanitària. L'Institut Pere Mata de Reus ja va ser una de les zones crítiques durant l'onada de coronavirus del mes d'abril, tant pel tipus de centre com per la fragilitat dels seus usuaris, un còctel al qual també s'hi va sumar l'evident falta d'equips de protecció individual i material per protegir treballadors i usuaris, tal com van denunciar en el seu moment.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Ara, un dels pavellons del Pere Mata torna a preocupar després que s'hagi detectat un brot de coronavirus amb més d'una quarantena d'usuaris contagiats  segons ha confirmat el Departament de Salut a TarragonaDigital, així com també treballadors del centre. El brot es va descobrir, segons Salut, en el «context de cribratges massius que es fan setmanalment», i afectaria el Pavelló 16, dedicat a la sociogeriatria, segons ha pogut saber aquest mitjà. El balanç provisional d'afectació és de 34 pacients infectats i 8 treballadors també positius  segons Salut, tot a l'espera dels resultats de les PCR realitzades a la resta de personal i residents. 

Segons ha explicat el centre, ja s'han pres «mesures d'aïllament i separació d'espais, i alguns casos s'han derivat a la unitat Psicovid de l'Hospital Sant Joan de Reus». L'Institut Pere Mata és una entitat de serveis de salut mental que compta amb una xarxa àmplia de centres per tractar les diverses patologies, algunes d'elles amb internament, una característica que ha posat les coses difícils a l'hora de gestionar la pandèmia al centre.

No és el primer cop que es detecta un brot de coronavirus a l'Institut Pere Mata des de l'inici de l'emergència sanitària, però on hi ha hagut especial incidència ha estat en un dels altres centres del Grup Pere Mata, la residència Villablanca que està ubicada a la carretera Bellisens. Més d'un miler de persones, unes 700 d'elles usuàries, conviuen en aquest centre i el passat mes de novembre SER Catalunya avançava que s'estava patint un nou brot de Covid  que afectava més de 200 persones, repartides en dos pavellons. Durant la primera onada, TarragonaDigital ja va avançar un altre brot de coronavirus que es va estendre pel complex.