S'han registrat un total de 38 positius, dels quls 32 són usuaris i 6 treballadors del centre

Detecten un brot de coronavirus a la residència Passeig Prim de Reus

S'han registrat un total de 38 positius, dels quals 32 són usuaris i 6 treballadors del centre

Nou brot de coronavirus a la ciutat de Reus. La residència de gent gran Passeig Prim ha detectat fins a 38 casos de Covid-19 a les instal·lacions, 32 positius en residents i 6 en treballadors. Segons avançava ‘Canal Reus TV’, el brot es va registrar a finals del mes d’octubre, després de diversos cribratges entre avis i àvies i professionals del centre. Tal com apunta el mateix mitjà, es tracta de pacients asimptomàtics i la residència ja ha aplicat tots els protocols dictaminats per les autoritats sanitàries, inclús, augmentant el nombre de respiradors a la llar.

La residència Ítaca Fortuny, intervinguda per la Generalitat

La Direcció General de l'Autonomia i la Discapacitat va signar, el passat diumenge, la intervenció de la residència Ítaca Fortuny per tal de fer front al greu brot de coronavirus registrat a les instal·lacions. En un comunicat, el mateix Departament de Salut va informar que l'empresa STS Gestió de Serveis Sociosanitaris S.L. passava a fer-se càrrec, provisionalment, de la direcció i la gestió del centre.

Precisament, el passat 22 d'octubre es va detectar a la residència un brot de Covid-19, amb 55 dels 69 residents contagiats. A través d'un cribratge posterior, el 24 d'octubre es van confirmar els positius de 20 dels 45 professionals del centre i, ja a 30 d'octubre, es van comunicar 44 positius d'un total de 52 residents. Els treballadors contagiats eren, llavors, 21. Tot i la correcta actuació de la direcció de la residència, la falta de personal va requerir que fos, finalment, intervinguda.


Comentaris