L'Ajuntament de Reus fa públic el Calendari Fiscal per a l'exercici 2019

Els impostos es podran abonar en dos mesos a partir de la data d'inici | S'han publicat les bonificacions regulades en les ordenances fiscals

L'Ajuntament de Reus ja ha posat a disposició de la ciutadania reusenca  el Calendari Fiscal per a l'exercici 2019.  Tots els reusencs i reusenques ja podran visitar a través del web de l'Ajuntament les dates a partir de les quals es podran domiciliar les taxes i impostos en un termini de dos mesos a partir de la data fixada. Podeu consultar el calendari fiscal 2019 en aquest enllaç.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

 

Els contribuents podran fer el pagament corresponent a partir del dia indicat i durant dos mesos. El mètode de pagament pot ser domiciliat  el rebut o bé, fent el pagament directament a les entitats  col·laboradores. Tanmateix, les persones que tinguin domiciliats el cobrament a través del compte bancari, se'ls efectuarà l'import a partir dels 30 dies des de la data d'inici del període de cobrament de l'impost.

Pagament de l'import fraccionat

D'altra banda, també es podrà fer el pagament de manera fraccionada però abans serà necessari sol·licitar aquest mètode abans del 25 de gener.  Aquest sistema permet fet el pagament dels impostos en 10 mensualitats, des del febrer a l'agost per l'entitat bancària i setembre, octubre i novembre per cobraments addicionals. Les persones interessades en el pagament fraccionat s'hauran d'adreçar a l'Ajuntament de Reus o a través del seu web.

Imatge d'arxiu d'un contenidor de matèria orgànica.
Imatge d'arxiu d'un contenidor de matèria orgànica. | TarragonaDigital.com

 

Calendari Fiscal Exercici 2019

L'impost dels vehicles de tracció mecànica serà cobrat a partir del 3 març i fins al 6 maig, el dels béns immobles urbans del 5 abril al 5 juny, l'impost de béns immobles rústics del 5 abril al 5 juny, la taxa de  recollida d'escombraries  del 5 abril al 5 juny, el preu públic de recollida de residus  del 5 abril al 5 juny, les taxes d'aprofitament via pública del 5 abril al 5 juny i l'impost d'activitats econòmiques del 4 octubre al 5 desembre.

Bonificacions regulades en ordenances fiscals

Els contribuents també podran conèixer les  bonificacions regulades en les ordenances fiscals de 2019  que poden ser, bonificacions socials, bonificacions d'impuls econòmic i bonificacions d'impuls mediambiental. Aquestes bonificacions van des d'un 45% al 90% de l’IBI per a l’habitatge habitual de les famílies nombroses, un 75% de l’ICIO per obres realitzades en immobles dedicats a l’assistència social, en àmbit social.

Bonificació del 75% de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica per als vehicles elèctrics
Bonificació del 75% de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica per als vehicles elèctrics | Miguel Cabrerizo

 

En àmbit d'impuls econòmic poden rebre fins a un 95% de l’IAE a cooperatives, unions, federacions i confederacions, o un 50% de l’IBI als immobles d’organisme públics d’investigació, entre altres. De les bonificacions d'impuls mediambiental  pot ser fins a un 50% de l’ICIO per obres en habitatges que incorporin sistemes d’aprofitament tèrmic o energia solar o un 75% de l’impost de Vehicles de Tracció Mecànica per als vehicles híbrids.