La Cambra de Comerç de Reus renova cares i tindrà presència als Consells Comarcals

El nou plenari, presidit per Jordi Just, vol reforçar la implicació territorial de l'entitat
El nou equip de la Cambra s'ha presentat en societat aquest dimecres | Laia Solanellas

 

Presentació en societat del nou plenari de la Cambra de Comerç de Reus aquest dimecres a la tarda. L'equip presidit, els pròxims tres anys, per Jordi Just, ha escenificat la seva arribada a l'ens. Amb Àgata Girbes com a vicepresidenta, l'acte també ha servit perquè les personalitats públiques que han pres la paraula acomiadessin Isaac Sanromà com a president.

 

Isaac Sanromà i Jordi Just, presidents sortint i entrant de la Cambra de Comerç de Reus | Laia Solanellas

 

Se li ha agraït la feina feta durant els darrers tretze anys, i s'ha encoratjat el nou equip a agafar les regnes amb ganes i a no oblidar-se del territori d'influència de la Cambra de Comerç de Reus. L'esdeveniment d'aquest dimecres a la Llotja de Reus ha comptat amb la presència de presidents i vicepresidents dels Consells Comarcals de l'àrea d'influència de l'entitat.

 

Jordi Just, pronunciant les seves primeres paraules com a president de la Cambra de Comerç de Reus | Laia Solanellas

 

Delegacions de la Cambra als Consells Comarcals

La seva presència no ha estat merament protocol·lària, sinó que tenia sentit tenint en compte les intencions que la Cambra de Comerç té en relació a les cinc comarques. Segons ha explicat Jordi Just, «de seguida que es constitueixin els nous Consells Comarcals els demanarem poder tenir delegacions de la Cambra perquè l'empresariat estigui més a prop nostre; els aproparem».

 

La Llotja de Reus ha acollit l'acte de presentació del nou equip de la Cambra | Laia Solanellas

 

Aquestes delegacions han de servir per canalitzar la informació i el contacte entre les empreses d'arreu i la institució cameral. No s'hi podran dur a terme tots els tràmits, però sí que vol que serveixi perquè l'entramat empresarial de la Conca de Barberà, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Priorat no se senti orfe.

 

Àgata Girbes, vicepresidenta de la Cambra de Comerç de Reus | Laia Solanellas

 

L'entesa entre equips, filosofia principal

Es tracta de la principal línia d'actuació del nou equip, sorgit de la unió de les candidatures que havien encapçalat Jordi Just i Àgata Girbes. L'acord final va servir per repartir el plenari, que es vol ampliar amb càrrecs assessors, i per dividir la presidència entre Just, que l'exercirà els pròxims tres anys, i Girbes, que ho farà el darrer.

 

Imatge de l'acte de presentació del nou equip de la Cambra de Comerç de Reus | Laia Solanellas

 

Precisament Girbes ha fet èmfasi en aquest tàndem, que confia que sàpiga transmetre la seva filosofia a la feina que facin. «Que es desprengui la unió d'aquests dos equips i que segueixi havent-hi una harmonia», explica. A l'acte també hi ha participat Marta Felip, directora general de la Conselleria d'Empresa i Coneixement de la Generalitat.

 

Personalitats del món empresarial han presenciat l'acte d'aquest dimecres | Laia Solanellas

 

El paper de les Cambres en el futur de Catalunya

Ha recordat que «feia nou anys que estaven pendents, aquestes eleccions, i escenifiquen la determinació de quin paper han de tenir les Cambres de Comerç de Catalunya en el futur». Ha afegit que la Generalitat es té present la situació econòmica que viuen des de l'any 2010, quan se'ls va retirar bona part del finançament que rebien de l'administració com a entitats de dret públic.

 

La Llotja de Reus ha acollit l'acte de presentació del nou equip de la Cambra | Laia Solanellas

 

Marta Felip ha assegurat que «no només s'ha de resoldre el finançament, sinó també quin paper han de tenir en l'entramat de la presa de decisions econòmiques i estratègiques». Un paper que, en el qual, en principi, les Cambres de Comerç com la de Reus tindran molt a dir durant els pròxims anys.