La Cambra de Reus distribueix els segells ‘Comerç de Confiança’ als establiments que garanteixin la seguretat

El segell té vigència d'un any
Els establiments poden sol·licitar el segell a la Cambra de Comerç de Reus | cedida

Els comerços de Reus han començat a rebre, de la mà de la Cambra de Comerç de Reus, els segells de ‘Comerç de Confiança’, que distingeix els establiments que compleixen les mesures de seguretat, higiene i protecció dels seus clients i treballadors, establertes per la Guia de Bones Pràctiques de l’Activitat Comercial de la Secretaria d’Estat de Comerç, que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Es tracta d’una iniciativa de les Cambres de Comerç de tot l’Estat.

La cambra reusenca ha començat a repartir els segells, que es visualitzen amb un adhesiu a la porta o a l’aparador dels comerços i s’atorga d'acord amb una declaració auto responsable del comerciant sobre el seu compliment d’aquests criteris oficials de seguretat. És la mateixa Cambra de Comerç qui s’encarrega de fer el seguiment per comprovar que els negocis compleixen les mesures rigorosament, sobretot centrades en el manteniment de la distància de seguretat entre clients i treballadors i la desinfecció permanent de les instal·lacions.

El segell ‘Comerç de Confiança’ té vigència d’un any i aquells negocis que vulguin sol·licitar-lo ho poden fer a través dels telèfons de la Cambra, el 977 33 80 80 i 661 317 564, o a través del correu electrònic empreses@cambrareus.org. El segell val 57 euros i de moment, ja l’han sol·licitat una cinquantena d’establiments reusencs.

Josep Baiges, Secretari General de la Cambra de Comerç de Reus, ha destacat que «l’objectiu és generar més confiança entre el petit comerç i els seus clients». «És una garantia addicional molt important l’aval d’una institució oficial com una Cambra de Comerç, que vetlla perquè s’apliquin els protocols fixats des del Govern», ha subratllat Baiges. Des de la Cambra de Comerç de Reus asseguren que s’ha notat «un interès especial a les zones turístiques davant la imminent arribada de clients no habituals que veuran en aquest distintiu un element que reforçarà l’atractiu dels comerços davant d’aquesta clientela, que segurament ja haurà vist el segell als seus llocs d’origen».

"El regal del Circ Raluy, confinat a Reus: Estrenen espectacle a la ciutat ben aviat" "Agenda: Les Biblioteques de Reus presenten la programació d'estiu"