Les cambres de comerç de Reus i Terol s'alien per reclamar millores a l'N-420

Ambdós corporacions han reivindicat que la millora de les connexions faria més competitives les activitats econòmiques de la zona
Les cambres de comerç de Reus i Terol s'alien per reclamar millores a l'N-420 | cedida

 

 

El passat dilluns, 1 de juliol, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, es va reunir amb el seu homòleg de la Cambra de Comerç de Terol, Antonio Santaisabel, a Alcanyís, al Baix Aragó, amb l'objectiu de sumar esforços i defensar conjuntament millores a la carretera N-420 davant el govern de l'Estat.

 

Ambdós presidents han remarcat la imperiosa necessitat d'acabar amb els punts negres d'aquesta via que connecta el Camp de Tarragona i el sud d'Aragó, tot escurçant els trajectes i fent més fàcils i competitives les activitats econòmiques entre els dos territoris. Unes millores que només a Catalunya beneficiarien des del Baix Camp al Matarranya, passant pel Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

 

 

 

Una necessitat comuna

En aquesta línia, Jordi Just afirmava que «tenir les nostres comarques més ben comunicades és fonamental per sectors com l’industrial i agroalimentari, en els que hi ha molta interrelació», tot remarcant que «el Baix Aragó i les comarques de la zona de la Cambra de Reus tenen molts vincles econòmics i una necessitat comuna de comunicar-se amb el Port de Tarragona, que és la porta de sortida natural a l’exportació de tota aquesta zona i també la d’entrada als pinsos que necessiten les explotacions ramaderes».

 

Per la seva banda, Antonio Santaisabel posava en valor que «la connexió amb Tarragona portaria beneficis econòmics a la nostra zona. Cada cop s’han de moure més mercaderies des del Baix Aragó. El nostre sector agroalimentari creix en producció i exportacions i en aquest sentit la sortida cap a Tarragona és molt positiva, com també ho pot ser a nivell turístic». Santaisabel va subratllar la necessitat d'assolir «consensos amb el màxim nombre d'institucions».