Imatge de la presentació de les caminades populars 'Jo marco el ritme: 4 rutes x 4 setmanes'

Les Caminades Populars - Rutes Reus es faran individualment a través d'una aplicació mòbil

S'ha dissenyat una ruta setmanal durant quatre setmanes pel mes de març

Tornen les Caminades Populars - Rutes Reus, organitzades per la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Reus amb la col·laboració de Tretzesports, amb una nova planificació per garantir les mesures sanitàries, mantenint l'objectiu de promoure l'exercici físic i la promoció de la salut. Aquest dijous, 18 de febrer, l'Ajuntament ha presentat la nova proposta del programa Caminades Populars - Rutes Reus: 'Jo marco el ritme: 4 rutes x 4 setmanes'. D'aquesta manera, la regidoria d'Esports vol promocionar durant un mes una ruta setmanal diferent, que es podrà fer de manera individual amb el suport d'una aplicació instal·lada al mòbil.

Des del consistori han explicat que aquestes quatre rutes pel mes de març també són solidàries, en benefici de la Fundació Rosa Maria Vivar. Els participants podran col·laborar amb la fundació fent una aportació solidària en el moment de la inscripció, i les primeres 200 donacions rebran un petit obsequi de part de la fundació. A més, també es podrà adquirir una samarreta tècnica amb un disseny exclusiu, i tots els participants que registrin amb l'aplicació els quatre recorreguts entraran en un sorteig de material esportiu.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Aquelles persones que vulguin participar en les caminades es poden inscriure a través del web www.reusesport.cat, de manera gratuïta, i descarregar-se l'app 'Run Live 13_5'. Seguint les instruccions de l’aplicació els participants podran veure i seguir el recorregut. L'aplicació els guiarà i registrarà la seva participació i el temps que s'ha trigat a fer la ruta.

4 setmanes, 4 rutes

La primera ruta començarà el dilluns 1 de març i els participants la podran fer durant tota la setmana, ja sigui a través de l'aplicació mòbil o bé seguint el circuit que trobaran marcat físicament. El dilluns següent, 8 de març, s'activarà la següent ruta, i així successivament. Les quatre rutes planificades per les quatre setmanes són les següents: 

  • De l’1 al 7 de març. Un tomb per Aigüesverds. Recorregut pels camins que van a Aigüesverds, amb sortida i arribada a la Fundació Rosa M. Vivar – Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria
  • Del 8 al 14 de març. Camins de l'Avellana. Recorregut sortint des de l'estadi de futbol de Reus fins a Riudoms.
  • Del 15 al 21 de març. Urbanització Sant Joan. Sortint des del Mas Miarnau, caminada fins a Castellvell, passant per la Urb. Sant Joan, el Cementiri de Reus, la urbanització El Pinar, entre altres llocs.
  • Del 22 fins al 28 de març. Un tomb per Bellissens. Amb sortida al Mas Iglesias, caminada fins a gairebé Vila-seca pels camins vora Bellissens.

El regidor d’Esports, Josep Cuerba, anima a la participació en aquesta activitat «tant per als amants de l'esport i l'activitat física com per a tots i totes els que fan de sortir a caminar un estil de vida saludable. L’objectiu és entrar a la primavera amb bona forma i participar en aquestes quatre rutes ens ajudarà a aconseguir-ho».