Un túnel lluminós de 20 metres protagonitzarà la campanya «Reus Nadal 2018»

La campanya tindrà una durada de 45 dies
La campanya comercial del Nadal a Reus s'iniciarà el 26 de novembre. | Laia Solanellas

 

A tan sols sis dies de l'inici de la campanya nadalenca a Reus, els carrers i les botigues de la ciutat ja es preparen per rebre la temporada comercial de Nadal d'enguany, del 23 de novembre al 6 de gener del 2019. Per segon any consecutiu, portarà el nom de «Reus és Nadal», i com a novetat d'enguany hi haurà 8 espectacles itinerants pels carrers del municipi i un túnel lumínic de 20 metres on els reusencs i reusenques podran interactuar durant el seu pas.

 

AGENDA | Programa d'actes de la campanya «Reus Nadal 2018»

 

Presentació de la campanya nadalenca «Reus és Nadal» al Gaudí Centre | Laia Riba

 

45 dies de campanya nadalenca a Reus

Avui, 20 de novembre s'ha presentat la campanya de Nadal a Reus al Gaudi Centre Reus. Amb un pressupost de 131.000 euros, la campanya nadalenca reusenca es portarà a cap amb l'objectiu de «ser la ciutat de referència a l'Estat espanyol», segons manifesta l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. D'altra banda, enguany també s'ha volgut «vincular la campanya nadalenca amb la música», afegia l'alcalde del municipi, amb motiu de Reus Capital de la Música 2018.

 

Els llums de Nadal al carrer del Vent de Reus. | Laia Riba

 

Un túnel lluminós de 20 metres a Reus

Una de les principals atraccions que presentarà Reus aquest Nadal serà un túnel lluminós de grans dimensions. Aquest túnel a la plaça de la Llibertat, farà 20 metres de llargada i el públic, mentre passi per dins, podrà interactuar. L'arbre de Nadal de la plaça del Mercadal, fa 17,5 metre si serà transitable per sota, les llums d'aquest s'engegaran amb una festa el dia 23 de novembre a la mateixa plaça i conjuntament amb tota la il·luminació nadalenca de Reus.

 

A la mateixa plaça, es tornarà a col·locar la ja consolidada pista de gel, «un dels principals reclams del nadal a Reus», declarava la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles. Estarà oberta del 23 de novembre al 6 de gener, en horari de 17 hores a 21 hores i els dies festius d'11 hores a 14,30 hores i de 16 hores a 21 hores. 

 

Arbre de Nadal de 17,5 metres d'alçada a la plaça del Mercadal | Laia Riba

 

Els carrers s'ompliran de teatre, circ i música

D'altra banda, durant els 45 dies que durarà la campanya de Nadal a Reus, es duran a terme vuit activitats itinerants pels carrers de la ciutat. Algunes de les més destacables són els «Cavalls de Menorca» el dia 15 de desembre, els «Óssos del Pirineu», dissabte 29 de desembre, «Rodafonio» el 5 de desembre i  que consistirà en roda metàl·lica on dins durà 5 tripulants que tocaran música.

 

Nadal a Reus. | Laia Solanellas

 

També les actuacions musicals de Les Pompiers, l'1 de desmbre, Boozan Dukes, el 3 de gener o Masnou Orleans, el 7 de desembre. Totes aquestes actuacions es realitzaran pels carrers i places de Reus.

 

A més enguany es vol seguir amb la iniciativa del servei de ludoteca amb tallers infantils al Gaudí Centre, on amb el modernisme com a protagonista els més petits podran passar una hora i mitja fent treballs manuals. Els infants també podran participar en les diferents atraccions de fira, a la plaça de la llibertat de les 17 hores a les 21 hores.

 

Imatge d'arxiu del mercat de Nadal a Reus | Josep Martí

 

La plaça del Mercadal, la plaça de la Llibertat i la plaça d'Evarist Fàbregas seran els escenaris principals de les festes nadalenques reusenques, amb les tradicionals fires d'artesans al El Pallol i la de productes nadalencs a la plaça del Mercadal. La primera fira del 6 de desembre al 6 de gener, i la segona del 29 de novembre al 23 de desembre. Tanmateix, la plaça del Mercadal donarà la benvinguda a l'any 2019 amb el «Hola 2019!», donant les campanades el dia 31 de desembre i amb una batalla de punxadiscos fins a les dues de la matinada

 

Reus estarà ple d'activitats per Nadal | Laia Solanellas

Concursos nadalencs pels consumidors

Per contra, les diverses botigues i entitat de Reus oferiran diferents concursos pels consumidors. Els mercats de Reus, obsequiaran als seus clients amb pernils, cecs de compres, calendaris del seguici festiu o televisors. A més, el Tomb de Reus, la Unió de Botiguers i el passeig Comercial El Pallol comencen una iniciativa en el fet que, els compradors podran participar en un concurs per recuperar el doble de la despesa realitzada.

 

Imatge dels Reis Mags amb les claus de Reus. | Laia Solanellas

 

 

SSMM els Reis Mags finalitzaràn els 45 dies de «Reus és Nadal»

La campanya nadalenca «Reus és Nadal», finalitzarà amb la cavalcada de SSMM els Reis Mags d'Orient a les 19 hores sortint del carrer Ample. Els patges dels reis mags arribaran el 28 i 29 de desembre, als jardins de la Casa Rull i recolliran les cartes dels infants els dies 2, 3 i 4 de gener de les 17 hores a les 20 hores. El dia 4 de gener també estaran pel matí.