Imatge de les joguines solidàries recollides a Reus

Reus recapta 2.000 quilos de joguines per als més necessitats

La campanya ha complert amb un doble objectiu, la sensibilització sobre la vida útil de les joguines i la solidaritat cap als més necessitats | Les joguines aniran destinades a Càritas

Reus recapta  2.000 quilos de  joguines  amb motius solidaris. La campanya 'Les teves joguines que tornin a rodar', creada per la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus ha resultat tot un èxit, aconseguint acumular una gran quantitat de joguines que s'han lliurat a  Càritas, que les distribuirà als infants amb més vulnerabilitat.

La campanya  ha comptat amb la  col·laboració de les empreses Ticnova (Beepbox), Porta Sistemas, Aula Centre de Formació, Arts Gràfiques Rabassa, Cadena Ser, FCC i Centre Comercial La Fira. La càrrega de les joguines a la furgoneta l'han fet els follets de Nadal de Reus, el Llampec i la Traca. El material s'ha traslladat al magatzem de Càritas, on s'ha procedit a la seva neteja i desinfecció.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Un doble objectiu

Una iniciativa impulsada per la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, que ha complert amb un doble objectiu. Primerament, la sensibilització de les persones sobre allargar la vida útil de les joguines  i, en segon lloc, el vessant social de recaptar joguines per aquells infants amb menys recursos.

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio ha valorat  «la resposta positiva i massiva de la ciutadania a la crida feta amb aquesta campanya per allargar la vida útil de les joguines i perquè la il·lusió i la màgia dels Nadal arribi a les llars de la ciutat amb menys recursos i cap nen o nena es quedi sense una joguina».

Durant gairebé un mes, del 18 de novembre al 15 de desembre, es van habilitar 18 punts de  recollida a diverses dependències municipals, així com a les  empreses col·laboradores de la campanya.

L'ajuntament ha aclarit que, donada l'actual situació de pandèmia, s'ha tingut molta cura pel que fa a la desinfecció de les joguines. La neteja s'ha fet utilitzant productes no tòxics i, després de ser desinfectades, s’han identificat les joguines amb una etiqueta amb la data en què s’ha fet la desinfecció.

Aquesta campanya solidària es realitza, des de fa anys, pels treballadors de FCC amb la col·laboració del consistori reusenc, qui va voler ampliar enguany la participació i fer-la extensiva a altres organitzacions. En les darreres edicions la xifra de joguines recollides oscil·lava entre els 200 i 460 quilos, dada que s'ha vist  superada  amb escreix.