La Congregació de la Sang de Reus suspèn els actes de Setmana Santa

Es cancel•la la Processó de l’Agonia, la del Sant Enterrament, les Tres Gràcies i la Funció de la Coronació del Senyor
S'està treballant per apropar telemàticament el Sant Crist el pròxim Divendres Sant | Laia Solanellas

 

Continua el degoteig de suspensió d’actes de la Setmana Santa de Reus a causa de l'estat d'alarma pel coronavirus. Després de l’anunci de la cancel·lació de la processó del Prendiment, prevista per Dimecres Sant, la Congregació de la Sang de Reus ha comunicat que també suspèn els seus actes. Tot i que la Setmana Santa de Reus no s’ha cancel·lat de manera íntegra, almenys per ara, amb aquesta decisió no se celebrarà la Processó de l’Agonia, la del Sant Enterrament, les Tres Gràcies i la Funció de la Coronació del Senyor.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Segons la Reial Congregació de la Puríssima Sang la Junta «seguint el que estableix la legislació vigent a tot l’Estat, està obligada a suspendre tots els actes no litúrgics previstos per a la Setmana Santa 2020».

 

Per una altra banda, ha assenyalat que «preveien que l’estat d’alarma es podia allargar, la Reial Congregació i l’Ajuntament de Reus hem treballat els darrers dies per poder preservar l’acte de les Tres Gràcies i així poder oferir la possibilitat  de demanar, enmig d’aquesta crisi sanitària, tres favors al Sant Crist de la Sang».

 

La Setmana Santa de Reus havia de tenir lloc entre el 5 i el 12 d'abril | Adrià Morte

 

«Havent considerat i debatut diverses opcions, ahir es va traslladar al Comitè d’Emergències de l’Ajuntament la proposta de realitzar l’acte de les Tres Gràcies al llindar de la porta del temple de la Sang—prohibint l’accés a la plaça de la Sang i les zones adjacents, i al mateix Temple— i retransmetre’l en directe mitjançant les diferents possibilitats que avui ens ofereix la tecnologia: televisió i internet», explica la Congregació mitjançant un comunicat.

 

Malgrat això, «tot i la predisposició de les autoritats locals, malauradament, d’acord amb el criteri vinculant del Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus, el marc legal establert per l’estat d’alarma que impera a tot el territori impedeix també la realització de les Tres Gràcies tal com s’havien planificat en aquest nou escenari». No obstant això, la Congregació de la Sang ha anunciat que la Junta de Govern «seguirà treballant per tal d’apropar-los telemàticament el Sant Crist el proper Divendres Sant».

 

Més notícies de la categoria Reus