Lluís Agustench, Lluís Pallejà i Jordi Pouget es disputen encapçalar Primàries Reus

Una quinzena de persones opten a formar part del cos de la llista

Acte de presentació de Primàries Reus a la Sala Santa Llúcia. | Laia Riba

 

RECTIFICACIÓ: La primera versió publicada d'aquesta notícia anomenava Lluís Agustench i Lluís Pallejà com els candidats a encapçalar la llista segons informació facilitada per fonts internes de Primàries Reus. El comunicat de premsa del Comitè Electoral també hi incloïa Jordi Pouget; la notícia s'ha rectificat al respecte a continuació.

Lluís Agustench, Lluís Pallejà i Jordi Pouget són les tres persones que optaran a encapçalar la llista electoral de Primàries Reus. Segons fonts de Primàries Reus, el Comitè Electoral de la plataforma s'ha de reunir avui per proclamar provisionalment aquests dos candidats, una categoria on també entra la quinzena de persones que s'han inscrit per formar part del cos de la butlleta electoral, però sense opcions a encapçalar el projecte. Aquest dijous han de quedar proclamats definitivament per donar pas a la campanya electoral interna, a partir del divendres dia 8 de febrer.

Fins ara es coneixia el nom de cinc persones que havien anunciat la seva intenció de presentar-se a aquestes primàriesFinalment són quinze les persones que hi optaran, tres de les quals, Agustench, Pallejà i Pouget, ho faran per ocupar la primera plaça de la butlleta electoral. La resta conformaran el gruix d'una llista que s'acabarà de completar en una assemblea segons preveu el reglament de la plataforma política.

Imatge d'una assemblea oberta de Primàries Reus | Jordi Olària Gras

 

La llista de Primàries Reus

Lluís Agustench és advocat, membre del col·lectiu d'Advocats Voluntaris de l'1-O i militant del PDECat. De fet, fins aquest mes de gener, era membre del comitè local de la formació neoconvergent a la ciutat de Reus. Tal com s'havia explicat repetidament des de Primàries, la normativa que regula aquesta iniciativa no restringia la participació de militants d'altres formacions polítiques.

Pel que fa a Lluís Pallejà, és actiu al teixit social reusenc, on s'ha significat en l'àmbit cultural i educatiu, arribant a presidir la FAPAC a Tarragona —actualment, coordinador—; en l'àmbit cultural, les dues darreres temporades ha estat president dels Xiquets de Reus. Jordi Pouget és portaveu de Demòcrates a la regió de Tarragona i va ser fundador i és exmilitant d'Ara Reus i va estar molt vinculat a les reivindicacions contra el projecte de La Sedera del 2009 a través, també, de l'Associació de Veïns Passeig de Misericòrdia. També s'ha implicat en la plataforma que aquest 2018 volia evitar que s'hi instal·lés un supermercat.

Els més de 560 inscrits a Primàries Reus podran votar, el dia 23 de febrer, qui volen de cap de llista. Dels tres candidats, els que no siguin escollits es podran integrar en el si de la llista, que es configurarà per ordre de vots i mantenint la paritat. La resta es completarà segons consideri l'assemblea d'inscrits, que és el mecanisme que preveu el reglament intern, tenint en compte que la butlleta electoral ha de comptar amb, almenys, 27 persones.

L'antic Hospital Sant Joan va acollir l'assemblea d'ahir de Primàries Reus | Jordi Olària Gras

Els objectius de Primàries Reus

El projecte de Primàries Reus es va presentar en societat com el «no partit polític» de base independentista. El seu primer objectiu era aglutinar les forces de PDECat, ERC i CUP sota una sola llista per tal d'assegurar, explicaven, que l'alcaldia de Reus quedés en mans independentistes després de les eleccions municipals. Amb la mateixa filosofia s'han gestat projectes com el de Primàries Barcelona.

Davant la negativa dels partits a integrar-se en aquesta manera de fer, el projecte ha seguit endavant, mantenen, per oferir una proposta a aquells votants independentistes descontents amb els partits i que vulguin optar, en el seu cas als comicis de Reus, per donar suport a una llista que tingui, com un objectiu principal, la república catalana. L'ANC ha col·laborat amb les Primàries Catalunya per intentar motivar, primer, la llista única; després, per seguir oferint una alternativa als partits existents.

"ATENCIÓ: Tornen els vols xàrter a les Illes Balears des de Reus!" "Reus vol tenir els autobusos i els taxis elèctrics el 2035"