GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Un estudiant reusenc, premiat pel Col·legi de Geòlegs de Catalunya pel seu treball de recerca

El treball es titula «Itinerari geològic de la muntanya d’Escornalbou i dels voltants»
Un jove reusenc guanya el primer premi del Col·legi de Geòlegs de Catalunya | Cedida

 

L'estudiant reusenc Carles López Rofes, de l’Institut Gabriel i Ferrater, ha guanyat el primer premi de la 13a edició del Premi dels Treballs de Recerca de Geologia i Ciències de la Terra, organitzat pel Col·legi de Geòlegs de Catalunya. El concurs està dirigit a tots els estudiants de batxillerat en el conjunt dels instituts i escoles de Catalunya.

 

L’estudiant s’ha endut el guardó amb el seu treball de recerca «Itinerari geològic de la muntanya d’Escornalbou i dels voltants», tutoritzat pel professor Albert Pujol. El lliurament es va dur a terme el vespre del passat divendres, 20 de desembre, durant el tradicional sopar de Nadal del Col·legi de Geòlegs.

 

Actualment el Carles estudia Enginyeria Forestal a la Universitat de Lleida, i amb el seu treball de recerca es poden conèixer els minerals, roques, les antigues mines, la història geològica i la feina dels picapedrers que envolten l’emblemàtica muntanya on està situat el castell-monestir d’Escornalbou. El Col·legi de Geòlegs qualifica que el treball, a més, gaudeix d’una pretensió didàctica per poder seguir els itineraris sense coneixements previs de geologia.

 

L’Institut Gabriel i Ferrater gaudeix d'una llarga tradició en premis del Col·legi de Geòlegs, ja que és la sisena vegada que un alumne en guanya el primer premi. En anys anteriors, els guanyadors van ser Miquel Àngel Xifré (2007), Clara Ferran (2009), Damià Benet (2011), Anna Olivé (2012) i Sabí Peris (2013).