Carles Pellicer candidat Junts per Reus 2019

Carles Pellicer es presentarà a les municipals amb la marca Junts per Reus

Des de la candidatura es vol aplegar persones «de perfils diversos»

A meitats de desembre es va presentar la imatge preelectoral del candidat del PDECat a Reus, l'actual alcalde Carles Pellicer. Amb aquell anunci es posava en dubte quines serien les sigles que encapçalarien la papereta electoral dels neoconvergents a Reus. Avui s'ha anunciat que serà la marca Junts per Reus, una decisió que també s'ha pres a altres municipis. D'aquesta manera es vol anunciar una proposta transversal i que, segons els seus integrants, vol aglutinar diversos perfils de persones.

«L'hem triat perquè entenc el futur de Reus com una suma de diferents persones», ha explicat aquests dilluns Carles Pellicer, candidat del PDECat a les eleccions de Reus. Sota el nom de Junts per Reus afirma que vol fer «una aposta pel diàleg i la convivència» clares. Per fer-ho, el seu cap de campanya, Marc Just, ha explicat que la candidatura «comptarà amb perfils diversos».

Marc Just Carles Pellicer
Marc Just, cap de campanya de Junts per Reus, durant la roda de premsa | Jordi Olària Gras

 

Actes de proximitat i de petit format

Just ha volgut posar de manifest la tipologia dels actes de precampanya que s'han anat fent, fins ara sota la marca de Pellicer Reus 2019. A través de trobades de proximitat, s'ha tingut contacte amb «més de 1.000 ciutadans de Reus de tu a tu», ha assegurat. A més de la proximitat, el que caracteritzarà la precampanya de Junts per Reus, segons s'ha anunciat, seran els actes de petit format.

Esdeveniments amb entre 30 i 50 persones seran la tònica habitual, almenys, durant la precampanya. Fins que comenci la campanya electoral de manera oficial, Junts per Reus i Pellicer Reus 2019 s'alternaran com a marca preelectoral a les convocatòries. La candidatura anirà presentant, cada setmana, diferents persones d'una llista electoral que buscarà aconseguir «una majoria àmplia».

Carles Pellicer Junts per Reus
Carles Pellicer, candidat de Junts per Reus, durant la roda de premsa | Jordi Olària Gras

 

Noms i rivals de Junts per Reus

Precisament aquesta majoria àmplia podria veure's amb uns altres ulls després de l'anunci de l'actual portaveu de Ciutadans a Reus, Juan Carlos Sánchez, qui ha explicat que el partit l'ha expulsat de la llista electoral després d'haver-lo ratificat, tot plegat per denunciar un presumpte cas d'irregularitats d'un alt càrrec del partit. Davant l'impacte que pot tenir aquesta situació en l'escenari electoral, Pellicer només ha declarat que «no valorem les situacions o decisions de partits que no siguin el nostre».

Des de la candidatura tampoc s'han posicionat sobre possibles noms que integrin la llista de Junts per Reus. Demà dimarts es presenta el número dos d'aquesta papereta electoral i, a l'esfera pública, ha circulat el nom de Teresa Pallarès. Des del 21-D del 2017 és diputada de Junts per Catalunya al Parlament, però entre 2003 i 2007, i els anys 2011 i 2012 va ser regidora del PSC a l'Ajuntament de Reus, primer de govern, i després a l'oposició. També amb el PSOE va ser subdelegada del govern espanyol a Tarragona.

Sobre la possible presència de Teresa Pallarès a la llista de Junts per Reus, des de la candidatura no s'ha volgut confirmar ni desmentir, i s'ha emplaçat als futurs actes de presentació d'integrants de la llista electoral.