Pellicer vol repetir el govern i arribar a «acords estratègics» amb el PSC

Considera que els resultats electorals avalen l'actual govern municipal
El futur grup municipal de Junts per Reus ha presentat la proposta d'acord | Jordi Olària Gras

 

Carles Pellicer, cap de llista de Junts per Reus, ha fet un pas endavant per liderar les reunions per establir el nou govern de la ciutat. La prioritat de Junts per Reus és revalidar el govern actual, amb ERC i Ara Reus i arribar a un acord estable amb el PSC per a les qüestions «de ciutat». Pellicer considera que els resultats electorals premien l'actual equip de govern perquè tots els seus integrants han incrementat el nombre de vots.

 

«Junts per Reus creix i es consolida a tota la ciutat, ara bé, no és un mèrit exclusiu de JxR, correspon a la tasca d'un govern revalidat, que ha vist com la ciutadania ha reforçat amb escreix els resultats obtinguts el 2015». Aquesta és la lectura que Carles Pellicer fa dels resultats electorals. Interpreta que la ciutadania avala la seva gestió i que «cal entendre els resultats com una aposta clara dels reusencs per les polítiques fetes els darrers quatre anys i com un aval al govern revalidat».

 

Quan va tancar la campanya electoral va manifestar que volia «un acord de 21 per al segle XXI». Aquest dilluns a la tarda ha concretat com intentarà fer-ho realitat. «JxR pren la iniciativa per constituir un govern sòlid i estable i per aconseguir grans consensos de ciutat; un govern revalidat de quinze regidors i un acord de 21 que garanteixi ampliar consensos al plenari».

 

Carles Pellicer durant la roda de premsa d'aquest dilluns | Jordi Olària Gras

 

Un govern de quinze amb acords puntuals amb el PSC

Aquest acord, tal com l'ha plantejat aquesta tarda el cap de llista de Junts per Reus, implicaria deixar el PSC a l'oposició però assegurar-se el seu suport en qüestions com les infraestructures, l'habitatge o l'educació. En contrapartida obre la porta a incorporar propostes socialistes a la tasca de govern. Ho considera «una nova manera de fer política amb noves majories de ciutat».

 

Una situació d'acord estable la descarta amb Cs o la CUP. Per acostar-se al PSC, Pellicer ha afirmat que el partit, a Reus, «ha tingut bones idees i ha participat, històricament, en tots els projectes de ciutat». Aquest mateix dilluns, ha assegurat, trucarà a Noemí Llauradó i a Daniel Rubio per concertar una trobada que serveixi per analitzar els resultats i explorar la revalidació del govern. Posteriorment serà amb el PSC amb qui Pellicer es trobarà per oferir-li aquest acord estable des de l'oposició.

 

Ajuntament de Reus | TarragonaDigital

 

Els condicionants de la proposta de Pellicer

Des del punt de vista de l'alcaldable postconvergent, revalidar el govern és «el pacte amb més suport popular». Llegeix els resultats de la següent manera entenent el govern com un de sol. «JxR guaya les eleccions i incrementa en més de 1.300 vots, ERC i Ara Reus pugen, conjuntament, quasi 4.500 vots; el govern revalidat de Reus compta ara amb quasi 20.000 vots, supera el 45 % dels vots emesos».

 

El principal increment dels partits de govern l'ha viscut ERC. La formació republicana ha passat de dos a sis regidors, i ha crescut en 4.067 vots, JxR n'ha sumat 1337 i Ara Reus 358. És previsible que Noemí Llauradó i el seu equip posaran aquestes progressions sobre la taula de negociació, com també la sobrevolarà la possibilitat d'una entesa que podria deixar fora Junts per Reus.

 

Preguntat per la premsa, Carles Pellicer no ha volgut entrar en els elements de la distribució interna del govern que posaran sobre la taula, com podria ser una alcaldia compartida al llarg del mandat, o el repartiment de regidories. Tal com es preveia, Pellicer ha volgut fer el primer pas per formar govern valent-se de la seva posició de força més votada. Confia poder embastar un acord inicial durant aquesta mateixa setmana.