Pellicer reclama al govern espanyol un nou decret urgent sobre els romanents: «Necessitem ajuda»

L'alcalde de Reus demana més diàleg i que els 5.000 MEUR arribin a tots els ajuntaments
Pellicer reclama al govern espanyol un nou decret urgent sobre els romanents | ACN

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha reclamat al govern espanyol un «nou decret urgent» sobre els romanents després que el Congrés hagi tombat aquest dijous la proposta de PSOE i Unides Podem. Des de les portes de la cambra baixa, Pellicer ha defensat que els ajuntaments necessiten de manera «immediata» ajudar la ciutadania en el context de pandèmia i crisi econòmica. «Necessitem ajuda. No és un tema polític», ha afegit tot defensant que els 5.000 MEUR han d'arribar a tots els ajuntaments. A més, ha assegurat que el govern espanyol té «l'obligació» de plantejar una alternativa i ha demanat més diàleg.

Per la seva banda el diputat Ferran Bel ha reivindicat que ha d'existir un pla B i que, en cas que no hi sigui, almenys el govern de coalició no ha d'obstaculitzar les propostes que tramiten altres grups.

El decret de romanents dels ajuntaments tombat establia un sistema que permetia que els consistoris accedissin a 5.000 MEUR dels seus propis superàvits a canvi de cedir a l’Estat la resta dels seus estalvis durant un termini de 10 anys a partir del 2022.

Podem finalment ha votat a favor després d’assolir un acord amb l’executiu espanyol perquè el 60% del fons de 5.000 MEUR, és a dir 3.000, es repartissin amb criteris poblacionals.

"Agenda: Les visites guiades del Museu de Reus per aquest setembre!" "Inici de curs: Noves zones per deixar i recollir la canalla de l'escola a Reus"