EN DIRECTE

Els veïns es concentren a Torreforta i fan camí cap a l'AEQT abans de la gran manifestació

Carles Prats, de Vermuts Miró, número quatre d'ERC a les municipals de Reus

El gerent de Vermuts Miró fa el salt a la política | El partit el presenta com la seva aposta econòmica
D'esquerra a dreta: Montserrat Flores, Carles Prats, Noemí Llauradó i Daniel Recasens | Jordi Olària

 

Carles Prats, gerent de Vermuts Miró, anirà a la llista d'Esquerra Republicana (ERC) de Reus a les eleccions municipals de Reus. Ho farà, a més, en quarta posició, un lloc que els republicans confien que tingui representació al plenari municipal a partir del mes de juny; ara mateix, hi tenen dues regidores. Darrere de Noemí Llauradó, Daniel Recasens i Montserrat Flores, l'empresari reusenc tanca l'encapçalament de butlleta electoral que es coneix fins ara.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Noemí Llauradó presentant Carles Prats com a número 4 d'ERC Reus | Jordi Olària Gras

 

Carles Prats, l'aposta econòmica d'ERC Reus

Després de setmanes de rumors, desmentits i negats categòriques tant per part de Carles Prats com per part d'ERC Reus, la notícia s'ha confirmat. Aquest dimecres Esquerra Republicana ha presentat al gerent de Vermuts Miró com a número quatre de la seva llista electoral. «És l'aposta que fa ERC Reus en l'eix econòmic», ha sentenciat Noemí Llauradó durant la presentació de Prats.

 

Segons Llauradó, a Carles Prats l'avala «haver pogut convertir una empresa familiar, haver-la rellançat i haver-la internacionalitzat», una empresa «a través de la qual ha ajudat a projectar de manera exterior la ciutat», afegeix. En aquesta línia, el número quatre d'ERC Reus ha declarat que «puc aportar aquesta experiència, perquè quan hem vist que la cosa pública és lenta, crec que és bo saber com funcionar de manera més eficient».

 

Carles Prats, durant la seva presentació com a número 4 d'ERC Reus | Jordi Olària Gras

 

El salt a la política de Carles Prats

L'encara director general de Vermut Miró ha assegurat que ja se sentia amb molta sintonia amb ERC quan li van oferir formar part de la llista electoral. Des del partit s'ha posat d'exemple de les trobades sectorials que han anat realitzant. El número 4 ho considera l'inici d'una nova etapa en la qual se centrarà, ha assegurat, al projecte d'ERC a Reus, començant per aconseguir «que la Reus moderna i compromesa tingui, com més aviat possible, una alcaldessa; és una qüestió de compromís social, els homes hem de fer passos perquè això sigui així».

 

Ha deixat clar que es desvincularà de Vermuts Miró a partir del 31 de març. «Deixaré el meu treball a l'empresa, hi haurà un equip que s'ha preparat perquè això tiri endavant», ha explicat. El motiu és aquest salt a la política; «no vull arrossegar l'empresa a una decisió personal, és una decisió de Carles Prats, no és una aposta de Vermuts Miró», ha sentenciat.

 

  

Amb Cal Massó com a escenari, Esquerra Republicana ha presentat el següent nom de la llista electoral. Després d'alguns actes de ratificació de Noemí Llauradó com a cap de llista va arribar la presentació de Daniel Recasens com a número dos. A partir d'aquí eren tot incògnites, més enllà del tercer lloc, que ocuparà de nou Montserrat Flores —qui l'any 2015 ocupava el segon lloc de la llista, el doctor Joan Guix, va acabar fitxant per l'Agència de Salut Pública de Catalunya—.

 

 

D'esquerra a dreta, Carles Prats, Àgata Girbes, Isaac Sanromà, Jordi Just i Marta Domènech | Jordi Olària Gras

 

Ajuntament i Cambra de Comerç

Carles Prats ha decidit fer el pas a la política activa en paral·lel al seu salt a la Cambra de Comerç. Integrant de la candidatura d'Àgata Girbes, amb la fusió del seu equip i el de Jordi Just, a la institució no se celebraran eleccions si no apareix una altra candidatura. Durant la presentació de l'acord entre tots dos equips van parlar dues persones de cada projecte. Per part de Tots Som Cambra van parlar Jordi Just i Marta Domènech; per part de Cambra 4.0, Àgata Girbes i Carles Prats.

 

És d'esperar, per tant, que Prats pugui ocupar un lloc destacat al plenari de la Cambra de Comerç de Reus passades les eleccions del mes de maig, la mateixa època en la qual, si les previsions d'ERC es compleixen, podria aconseguir representació, també, al plenari municipal de la capital del Baix Camp. Si això passa, Prats ha deixat clar que prioritzarà l'esfera política; «si entro a l'Ajuntament, hi haurà un moment que això serà incompatible, i llavors me n'hauré de desvincular», ha explicat.

 

 

També et pot interessar: