Reus es prepara per rebre el Carnaval més esbojarrat

El Carnaval reusenc arriba ple d'activitats que comencen amb Ball de Carnestoltes i els Set pecats
Des de Dijous Gras i fins a Dimecres de Cendra, Reus acull el carnaval | Laia Solanellas

 

La ciutat de Reus ja última els darrers preparatius per rebre una de les festes més esperades per la ciutadania, el Carnaval de Reus. Enguany aquest esdeveniment arriba ple de novetats per fer passar als reusencs i reusenques un cap de setmana de festa, rauxa, música i disbauxa. Una cinquantena de carrosses desfilaran pels carrers de Reus tot el cap de setmana, enguany apostant per una festa de caràcter familiar i propera a la ciutadania.

 

 

Ball de Carnestoltes i els Set pecats inicien el Carnaval

Els innumerables actes que es portaran a cap a Reus durant les festes de carnaval ompliran l'agenda reusenca d'activitats. El carnaval comença avui dimecres, 27 de febrer amb el Ball de Carnestoltes i els Set pecats, que s'iniciarà al Campanaret a les 19.00 hores.

 

Ball del Carnestoltes i els Set Pecats a Reus | Laia Solanellas

 

Demà, «Dijous Gras» és el torn de la botifarra d'ou, al mercat Central es podrà degustar aquest menjar típic de carnaval. Tanmateix, sa majestat el rei Carnestoltes donarà al tradicional pregó a la plaça del Mercadal a les nou de la nit.

 

Els tradicionals versos satírics del Cantaval

Els actes continuaran divendres 1 de març on les escoles de la ciutat celebraran el carnaval amb la Festa del Carnestoltes. Però un dels actes més esperats del carnaval de Reus és el Cantaval, que a partir de les 19.00 hores i des de la plaça del Castell i pels carrers del nucli antic es cantaran versos satírics.

 

Tanmateix les estàtues de Reus es disfressaran per rebre el Carnaval 2019. Els més petits també tenen una cita divendres dia 1 amb 'El Ball del Moc', un espectacle infantil acompanyat d'un venerar de 'bollu carnavaleru'.

 

Imatge d'anterior edició del Cantaval. | Tarragonadigital.com

 

Dissabte, la Rua de Carnaval

Dissabte arriba el dia gran de Carnaval, a les cinc de la tarda —una hora abans de l'habitual— es donarà el tret de sortida a la rua de lluïment de les colles 'carnavaleres', que es passejaran pels passeig de Prim i de Sunyer.

 

La festa seguirà a partir de les onze de la nit amb l'Orquestra Allioli i DJ Queralet a la plaça del Mercadal. Diumenge 3 de març, la rua seguirà donant inici a les 11.15 hores amb la desfilada matinal que acabarà amb un vermut musical davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós.

 

El confeti omplirà el passeig de Mata aquest diumenge | Laia Solanellas

 

Diumenge de confeti i festa

La jornada de diumenge seguirà amb la Batalla del Confeti que es realitzarà pel passeig de Mata a partir de les sis de la tarda. La Palma acollirà el Ball de Vespre a les 20.00 hores per aquelles persones que no en tinguin prou i vulguin seguir la festa.

 

L'Expoprofit i el tradicional Ball de Mascarots 

Malgrat això, els actes no finalitzen i dilluns 4 arriba ple d'activitats. La jornada començarà amb l'àpat més important del dia, amb l'Expoprofit a la plaça de Prim, on les colles 'carnavaleres' oferiran les seves millors creacions culinàries a parir de les 9.00 hores, i acabarà amb el tradicional Ball de Mascarots a La Palma. Dimarts 5 de març s'enterra la sardina, a partir de les 20.00 hores i des de la plaça del Castell es farà la rua Mortuòria i Crema de sa majestat.

 

La rua de lluïment d'enguany comença un hora abans que en les altres edicions | Gerard Martí

 

Adéu al Carnaval de Reus 2019

El Carnaval de Reus 2019 acabarà dimecres de cendra, el dia 6 de març amb el Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts a les 19.00 hores, des del Campanaret. Posteriorment a les 20.00 hores i des del carrer Llovera, es portarà a cap la Cercavila del Braç Incorrupte i a continuació, els Versots i crema del Braç Incorrupte.