Reus escalfa motors per la Festa Major de Misericòrdia 2018 presentant el cartell

El concert de Sau serà un dels plats forts, i una de les novetats destacades és l'estrena del Lleó Petit de Reus, que encara està en construcció
Laia Arriols, autora del cartell, i Montserrat Caelles, regidora de Cultura, presentant el cartell. | Oriol Lleonart

 

 

Aquest dilluns, dia 13 d'agost, a les onze del matí, Montserrat Caelles, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus, ha presentat el cartell de les Festes de Misericòrdia 2018. Enguany, el cartell ha estat concebut per la dissenyadora i pedagoga reusenca Laia Arriols, directora de la Casa d'Oficis de Creació i Producció Audiovisual de l'IMFE Mas Carandell. 

La Festa Major petita de la ciutat acollirà una gran varietat de propostes durant la tercera i la quarta setmana del mes de setembre. Caelles ha explicat que el programa de les festes serà presentat més endavant, i per aquest mateix motiu, el pressupost encara no s'ha detallat. Si més no, la regidora de Cultura ha admès que pot créixer una mica amb motiu d'un acte d'allò més especial, el concert de Sau en el marc de Reus Ciutat de la Música.

Una nit especial amb la tornada de Sau als escenaris

Sau tornarà als escenaris de la mà del seu guitarrista Pep Sala, i de Jonathan Argüelles, que es posa en la pell del desaparegut Carles Sabater, per commemorar amb una gira tribut als orígens de la banda el trentè aniversari des de la seva formació. Així ho ha informat Montserrat Caelles, que ha informat que la mítica formació vigatana farà una parada a Reus per oferir un concert a la plaça de la Llibertat el pròxim divendres 21 de setembre a dos quarts d'onze de la nit, en el marc de Reus Ciutat de la Música 2018.

I encara més especial serà la nit amb l'actuació prèvia de Joan Masdéu, el cantant reusenc que inicià la seva carrera musical al capdavant de Whiskyn's. Serà l'encarregat d'acompanyar a Sau en aquesta nit tan especial, on interpretarà les cançons del seu darrer àlbum, 'Innocents'. Aquest any, a més, una de les novetats destacades és l'estrena del Lleó Petit de Reus, que encara està en construcció.

Els detalls del cartell de Misericòrdia 2018

La dissenyadora ha explicat que el cartell que s'ha donat a conèixer definitivament no és la idea inicial, ja que va variar la proposta amb l'objectiu de crear una imatge més gràfica i visual. El cartell fa referència a un dels actes més especials segons ella, la trobada de 'fans' del seguici, on els més petits es troben i porten elements festius creats per ells mateixos. Per aquest motiu, «vaig decidir dibuixar els elements amb formes quadrades, per mostrar que els elements estaven fets pels mateixos nens», explica Arriols.

A més, el color negre del fons, detalla Arriols, és un color no gaire infantil que pretén fer partícips també els adults. Així, la proposta final combina la part tipogràfica del nom «MISERICÒRDIA» amb dibuixos dels nens amb els seus elements del seguici festiu i amb un contrast cromàtic significatiu que dóna una expressivitat màxima al cartell.

 
El cartell compta amb detalls de diversos elements. | Oriol Lleonart

"ATENCIÓ: Ferit un nen de 5 anys després d'accidentar-se al Mercadal" "Se signa el Conveni Col·lectiu de l'Ajuntament de Reus"