La Festa Major de Sant Pere de Reus 2019 ja té cartell i programació

Joan Dalmau ha dissenyat el cartell d'aquesta edició | Ana Belén, Búhos i Els Catarres són els principals concerts
Imatge del cartell de la Festa Major de Sant Pere 2019. | Laia Riba

 

A només un mes perquè Reus visqui un dels moments grans per a la ciutat, la regidoria de Cultura ha presentat el cartell oficial de la Festa Major de Sant Pere, així com la programació dels actes. Les tronades, els elements del seguici festiu, els castells i els concerts tornaran a ser els protagonistes des de dilluns 24 fins dissabte 29 de juny. Enguany amb una peculiaritat anecdòtica i és que Corupus coincideix amb la Festa Major de Sant Pere.

 

 

El reusenc Joan Dalmau dissenya el cartell de Sant Pere

L'actual regidora de Cultura, Montserrat Caelles ha presentat avui, 29 de maig la imatge gràfica que representarà les festes de Sant Pere d'enguany. En aquesta edició el cartell ha estat dissenyat pel reusenc Joan Dalmau Lasso, un dissenyador gràfic i director d'art que ha treballat per marques com Cacaolat, Melià Hotels, Moritz o Munich.

 

 

Joan Dalmau amb la seva creació, el cartell de la Festa Major de Sant Pere 2019 | Laia Riba

 

Dimecres dia 12 de juny comencen els actes de la Festa Major de Sant Pere amb l''Hola Sant Pere!' on els alumnes de Reus donen la benvinguda a la festa major, encara que oficialment Sant Pere comença el dilluns 24 de juny amb el pregó.

 

La tronada i l'arribada de l'estiu al cartell d'enguany

Caelles acompanyada de l'autor de la imatge gràfica de la Festa Major de Sant Pere, Joan Dalmau, ha donat a conèixer la il·lustració i composició del programa d'actes. Segons el dissenyador Joan Dalmau per crear el cartell s'ha inspirat en dos factors: la tronada i l'arribada de l'estiu. Dalmau ha explicat que «el blau del cartell representa el cel d'estiu i l'explosió, fa referència a la tronada». Comenta que és un cartell no gaire carregat perquè l'objectiu és «que amb un sol cop d'ull se sàpiga identificar que és Sant Pere».

 

La regidora de Cultura, Montserrat Caelles i el dissenyador Joan Dalmau, han presentat la festa major de Sant Pere | Laia Riba

 

D'altra banda, ahir es va donar a conèixer el pregoner per la Festa Major de Sant Pere d'enguany. Serà Isaac Sanromà, qui ha sigut president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus des del juny de 2006 fins fa unes setmanes. Sanormà serà l'encarregat de recitar el pregó des del Saló de Plens de l'Ajuntament de Reus i encendrà la primera tronada de la Festa Major.

 

La Festa Major de Sant Pere arriba amb més de 200 actes | Laia Solanellas

 

Més de 200 actes conformen el Sant Pere 2019

La programació de Sant Pere compta amb més de 200 actes que conformen la festa major, com és tradició Sant Pere comença el dia 24 de juny amb el pregó que enguany anirà a càrrec d'Isaac Sanromà, i fins al dia 29 de juny, Diada de Sant Pere que es donarà per finalitzada la festa major gran de la capital del Baix Camp.

 

Ana Belén, Búhos i Els Catarres

La música també agafa el protagonisme per Sant Pere i entre els actes més destacables estan els concerts, enguany amb l'actuació especial d'Ana Belén diumenge 30 de juny a la plaça d'Anton Borrell i els grups Búhos i Els Catarres el 15 de juny que s'emmarquen en el Festival de les Arts de Reus. Aquests concerts se sumen als de Barraques que es porten a cap al Parc de la Festa els dies 21, 22 i 23.

 

El pregó dona pas a la primera Tronada de Sant Pere | Laia Solanellas

 

A banda dels actes tradicionals que cada any es repeteixen, enguany hi ha diversos elements que estan de celebració. Com els Nanos de Reus que fa 50 anys que van ser creats per David Constantí, 300 anys de l'entrada del Carrasclet a Reus, el Lleó que en fa 15, el ball de Dames i Vells 10 anys o la Cucafera que arriba als cinc anys.

Més notícies de la categoria Reus